Första segern!

Hemma mot Falkenberg kom säsongens första seger på måndagskvällen!

Som vanligt hade vi alla spelarna på plats och denna gången valde Linus och Arvid att starta med Michal, Simon och debutanten Malte!

I bortalaget var det samma trio som tidigare matcher med Alexander Franzén, Padasak Taniviyavachekul och Guillermo Martinez.

I den första omgången gick lagens båda Simon och Padasak in och vann sin match mot Martinez och Malte. Simon började stabilt med svajade till och var lite ofokuserad i omgångar vilket gjorde segern onödigt spännande fram till 3-1! Padasak hölls i de två första seten av ständig press av Malte vilka de också delade på. Efter det sprang han iväg tidigare i seten och vann de två ganska komfortabelt fram till 3-1 och 1-1 i lagmatchen.

Michal var nästa på tur mot Franzén och kunde efter förslust i det inledande setet spela stabilt och säkert fram till matchvinst med 3-1 där både servar och returer gjorde att han fick lägen att attackera själv.

Till pausen valde tränarna att byta Malte mot Ioannis vilket i efterhand blev ett strålande drag då Ioannis gick in och körde över Franzén efter att första setet börjat jämnt och sen bjöd han på spänning i det sista setet då 10-3 och matchbollar tappades till 10-9 innan han stängde matchen.

På bordet bredvid spelade Simon mot Padasak, en match mellan två av seriens bättre spelare. Efter matchen kan man nog konstatera att den unge thailändaren fortfarande har en bit kvar till den absoluta toppen av pingisligan. Simon spelade imponerande på alla sätt och vis och hanterade alla förändringar Padasak försökte sig på. Efter två enkla setvinster blev det jämnare i det sista setet men det var ändå inget snack om saken utan en 3-0 seger och säsongens bästa insats från Simon!

Det hela blev till en fin 4-1 seger och laget har efter den oavgjorda matchen mot Söderhamn verkligen hittat rätt spår! Nästa match är borta mot Söderhamn på måndag innan nästa hemmamatch är mot Eslöv den 20 november!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.