Malte och Jesper på utlandsäventyr

För en dryg vecka sedan flög Malte Möregårdh och Jesper Hedlund ner till Luxemburg för att spela en internationell tävling. Där spelar man om alla platser vilket garanterar många matcher mot nytt motstånd och flerra chanser att skrälla sig fram i tävlingen och knipa åtråvärda världsrankingpoäng.

 

Tävlingen inleds med ett vanligt slutspelsträd och det är först när man åkt ut därifrån det blir lite komplicerat att hålla koll på vilken placering man spelar om.

Jesper började i alla fall strålande tills han mötte vår gamle kompis Mr. Kenta Tazoe från Japan. Kenta har tydligen återhämtat sig från sin skada och besegrade Jesper enkelt och gick sedan så långt som semifinal och slutade 3a till slut!

Maltes inledning på slutade en omgång efter Jesper, då han först vunnit ett par enkla matcher innan han skulle möta sin lagkamrat från superettan, Anders Lind. Det blev en stenhård match där Malte vid underläge 2-3 vann med 11-8 och 11-9 för att nå segern.

Han var då framme vid åttondelsfinal mot österrikaren Lionel Weber. Där började Malte klart bäst och tog en 3-1 ledning innan dramatiken skulle börja. Efter att ha förlorat det femte setet med 9-11 var det ännu jämnare då 10-10 blev till 11-11 och vidare till 13-13. Där sprack tyvärr jämnläget och Weber tog setet med 15-13 och följde upp det med 11-8 i det avgörande setet och även Malte fick fortsätta i placeringsspelet.

Efter att kämpat sig igenom en mängd matcher senare i tävlingen slutade det till sist med att Malte vann sin match om 19/20 platsen och slutade alltså som nummer 19. Jesper hamnade 10 steg bakom och efter en hård 7-setare till avslutning stod han alltså som 29:a i tävlingen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.