Succé i Strövelstorps

I lördags hade Strövelstorp bjudit in till tävling där vi hade några av våra yngre spelare representerade. Grabbarna gjorde en strålande tävling och i P 11 tog sig Noah Svensson och Ted Lovén sig vidare från gruppen, medans Christian Olsson tyvärr fick ge sig som god trea i sin pool. Noah fortsatte sedan till kvartsfinal där tyvärr den kommande finalisten Viggo Löfgren från Ljunghusen blev för svår. Ted däremot fortsatte imponera efter att i poolen besegrat duktige Charlie Ridegård från Lund. Ted kämpade sig fram och var till slut i final! Där ställdes han alltså mot den Viggo som slagit ut Noah tidigare. Men även här fortsatte framgången och Ted kunde ta sin första riktigt turneringsseger (det finns även en guldmedalj från KM i prisskåpet)! Stort grattis till Ted och bra jobbat till de andra i klassen.

IMG_0305

Ted  efter hårdkörningen i Varberg under sommaren!

Den andra ungdomsklassen vi hade deltagare i var den yngsta, P 9 och även här gick det bra. Viktor Jensberg dominerade fullständigt i sin pool och vann sina 3 matcher utan att förlora ett enda set! Matthias Sandholt var den andra killen vi hade med och han fick kämpa sig tillbaka från ett 0-2 i underläge i en av matcherna där han vände och vann. Även i en annan match vände 0-2 till 2-2 men där fick han tyvärr ge sig i skiljesetet. Dramatiskt värre då när Matthias gick vidare som tvåa vi seträkning och då var vändningen till 2-2 mycket värd! En pool segrare och en pool tvåa tvingade fram ett klubbkompismöte i semifinalen där Viktor fortsatte sin vinstrad och tog ledningen med 2-0. Matthias var vid tidspunkten vann vid 0-2 underläge och lyckades vända matchen och tog sig alltså till final på Viktors bekostnad. I finalen mötte han samma spelare, Noah Bengtsson från Trelleborg, som han vunnit mot i gruppen och även denna gången var det Matthias som stod som segrare! Även i denna klassen blev det alltså klasseger och vi säger på samma sätt som till Ted ett stort Grattis till Matthias för sin första riktiga turneringsseger (även han har ett KM-guld, i lottad dubbel)!