Blandat för Råås damer och herrar

På lördagen spelades var det serieomgång i alla nationella serier där Råås damer mötte Skurup och herrarna drog till Malmö för att möta Söderkulla och Eslöv.

Damerna spelade med Alice, Julia och Sun som tillsammans skulle försöka besegra Skurup (med Mie Skov, Natalia Thomsen och Malin Nilsson) som man förlorat mot tidigare under säsongen.

Det började inte helt optimalt då både Julia och Alice förlorade med 1-3, innan Sun kunde visa klass och vinna med 3-0. Samma resultat blev det till henne i nästa match och när Alice kunde besegra Malin i en jämn match med 3-1 stod det 3-3 innan dubblarna efter att Julia dessförinnan förlorat med 0-3 mot Mie. Dubbelparet Julia/Sun vann första för att sedan förlora två i rad. Fjärde setet vändes från 2-5 till 11-9 och det blev ett spännande avgörande set. Ett avgörande som blev allt mindre spännande under inledningen då Skurups tjejerna tog kommandot och kunde vinna med 11-3 vilket innebar 3-4 i lagmatchen.

I matchen mellan lagens båda ettor slutade varje set med 2 bollars marginal och det var alltså jämnt hela vägen in i mål i det femte setet. Det såg svårt ut för Sun både vid underläge 1-2 men framförallt när det stod 8-10 i femte. Men med rutin och kyla vände hon på setet och vann med 12-10 och utjämnade till 4-4 och gav de unga tjejerna en chans. Julia spelade även hon en jämn match, mot Malin, där hon efter att ha haft setbollar både i första och tredje setet fick ge sig med 1-3 och all press låg då på Alice. Spänningen kändes i hallen och ökade under första setet som blev 17-15 till Alice. Efter det hade Alice kommandot under matchen och kunde stabilt vinna med 3-1 i set och ge laget en mycket viktig poäng i den nya seriens premiär!

Herrarna i Råå hade inte längre någon rutinerad elitspelare att hålla i handen (Viktor och Arvid har spelat tidigare).  Därför ökade också pressen på samtliga spelare i laget och i den första matchen levde man upp till det och besegrade Söderkulla med 8-5 där Timmies seger mot Ola Hansson och Robins mot Sam Oddsheden var de starkaste prestationerna.

På eftermiddagen mötte man ett förstärkt Eslöv som efter att vunnit de två första matcherna efter fem set kunde öka på fram till 8-3 i lagmatchen. I och med förlusten gick Ajax förbi i toppen och man ligger just nu på en andra plats på grund av en sämre matchkvot.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.