Lag SM

Under föregående helg genomfördes Lag-Sm för ungdomar i Vällningby hallen i Stockholm. Vi hade ett lag med i DJ-17 där Alice och Sofia E spelade med Dorentina som reserv.

Tävlingen spelas i 2 grupper med 4 lag i varje där sedan 1:an möter 1:an i gruppen i en final osv. Tjejerna hade i sin grupp Ås If, BooSpåret och Falu Btk. Första matchen vanns med 3-0 i matcher där bara Sofia pressades och vände ett 0-2 underläge till vinst. I nästa omgång mötte man BooSpåret och Alice förlorade överraskande första matchen. Den förlusten följdes av ännu en förlust då Sofia förlorade mot Helena Zetterström och underläge med 0-2 innan dubbeln. Då kom tjejerna igång och vann en jämn 3-0 dubbel och av bara farten vann Alice mot Helena med 3-0 och gav Sofia chansen vid 2-2! Och Sofia tog chansen och svajade bara aningens vid ledning 2-0 innan hon avgjorde med 11-3 och vändningen var ett faktum!

Sista matchen på en lång lördag gick mot Falu och kanske var det en liten baksmälla efter vändningen i den förra matchen för Alice hann inte med i första matchen och Sofia tappade en 2-0 ledning i sin första vilket innebar att om det skulle bli final var de tvungna att återigen vinna 3 matcher i rad. Tyvärr gick det inte en andra gång under dubbeln tappades med 1-3 och det blev en andraplats i gruppen och en bronsmatch på söndagen.

I söndagsmatchen ställdes tjejerna mot Falköping med Elin Ljungsberg och Erika Fronth. Denna gången började matchen bra då Alice vann sin match 3-1 över Erika. Sofia kunde inte följa upp den fina starten utan 0-3 och 1-1 innan dubbeln. Där var Falköpingstjejerna inte helt oväntat för starka och kniven mot strupen för Sofia. Hon tog kommandot i matchen från start och vann de första två seten. Då var Alice säkert redo att hoppa in och avgöra men Erika hittade melodin och efter 9-11 i tredje var det sedan inget snack längre och det blev en snöplig 4e plats för tjejerna i detta årets Lag-Sm!

Lag-SM dj 17

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.