Företags SM i Bordtennis 2015

BTK Rekord anordnar ett ”Företags SM i bordtennis 2015”, vilken riktar sig till alla företag i Skåne med omnejd. Ett alldeles utmärkt tillfälle för personalvård, kick-off eller liknande! I menyn på hemsidan finns nu en separat flik för arrangemanget, där ni hittar alla fakta och kontaktuppgifter om tävlingen. Vi behöver nu hjälp av samtliga i föreningen att sprida informationen och marknadsföra tävlingen!

Träning sommar 2015

TRÄNING I SOMMAR. IDROTTENS HUS, B-HALLEN

Från och med den 1 juni tillsvidare så gäller följande träningstider för Elit A
och B: kl 17-19 mån-, tis- ons- och torsdagar samt kl 11-14 söndagar, OBS!
Inga förmiddagstider i juni. Sedan får vi se.

Från och med 2 juni gäller följande träningstider för Utvecklingsgruppen:
kl 17-19 tis-, ons- och torsdagar samt kl 11-13 söndagar. Dessa träningstider kör vi fram till och med 28 juni. Sedan paus vecka 27, 28 och 29. Start igen 21 juli.

Under ovanstående tider är också spelare/föräldrar från andra grupper välkomna. Tänk då på att du måste ha bestämt med någon att spela med.

KM 2015 information!

KM-2015

Söndag 31 maj i Idrottens Hus, B-hallen.

Tävlingen startar kl 09.00. Anmälda spelare skall anmäla sin närvaro
senast kl 08.40 i sekretariatet.

Sedan kör vi de olika klasserna efterhand.
Cafeteria är öppen under hela tävlingen!

Frågor eller eventuella återbud innan tävlingsdagen:
btk.rekord@telia.com
Under tävlingsdagen måste ni i så fall ringa:
0704-824145.

Välkomna till en trevlig dag tillsammans!
BTK Rekord

Jesper till final i Challanger Series

Jesper Hedlund befinner sig just nu i tyska Ochenhausen och spelar en så kallade Challanger Serie och gör det bra! I det inledande gruppspelet där alla möter alla fick han kvoten 5-2. I semifinalen ställdes han sedan mot en av motståndarna han förlorat mot tidigare, tjecken Miroslav Horejsi. Den rutinerade herren orkade dock inte hålla Jeppe borta utan det slutade med seger i ett femte och avgörande set. Nu ska finalen alldeles strax börja och ni kan följa den via Live-TV på länken!
Kör hårt Jeppe!

http://challengerseries.net/content/video

Förlust i första semin

Efter en lång och hård match på måndagskvällen stod till sist Eslöv som segrare med 4-2. Deras kines Xu Hui var alldeles för stark för kvällen medans både Törna och Michal kunde besegra Mattias Översjö (båda med 3-1). Kvar i Eslöv var en slutspelstoppad Robert Svensson som vann enkelt med 3-0 mot Simon i den första matchen, I den andra spelade Törna mot honom och när han fick till 2-2 i set kändes medvind på bänken. Tyvärr började Robban med 9-0 i det avgörande setet och kvällen fick ett snöpligt slut efter en härlig kamp och fantastisk bordtennis!

Nu ska vi ladda om för att ge ännu mer, spela ännu bättre och vinna ännu fler matcher i bortamatchen på torsdag!

Ett stort tack till alla i publiken som gjorde att stämningen var utmärkt och vi hoppas att alla får en chans att återvända i en finalserie!

Säsongsavslutning och inbjudan till KM-2015

Då är datum spikat (31/5) för årets viktigaste händelse i föreningen, nämligen KM-2015! Denna otroligt ärofyllda och prestigeladdade tävling där även syskon och föräldrar har en liten chans att få briljera vid bordet, då i klassen familjedubbel. OTM (otränade mammor) och OTP (otränade pappor) är andra ”sevärda” klasser där man ofta hör hysteriska skratt inifrån hagen. Övertala nu någon inom familjen och anmäl er till en trevlig och oförglömlig upplevelse, nedan i bifogat informationsblad hittar ni alla klasser och information om KM-2015!

Under sista ordinarie träningsvecka (v 22) blir det även avslutningar i respektive grupp med bland annat ”godisrundpingis” och fika.
Grupperna gör sedan ett sommaruppehåll och träningen startar igen fullt ut vecka 34.
Besked om höstens träningstider kommer att läggas ut på hemsidan (juni) och via mail och post i samband med kallelse till årsmötet i början av augusti.

KLUBBMÄSTERSKAP OCH VÅRAVSLUTNING 2015

Välkomna!

Pensionärernas dubbeltävling!

Pensionärerna har haft sin sista tävling för säsongen. Detta i form av en lottad dubbeltävling. Hela 12 par kom till start och efter inledande poolspel blev det så slutspel.
Till slutspelet kvalificerade sig Bengt Svensson och Roland Nilsson som trea i sin pool, men väl i slutspelet gick det inte att stoppa dom. I finalen besegrade de Björn Millvik i par med Sven Levin. I semifinalen slog de en av tävlingens stora överraskningar, Georg Holmqvist och Bernt Olsson! Millvik och Levin besegrade Lars Aldgård och Arne Bengtsson i den andra semifinalen .
Träningen fortsätter nu som vanligt och utan sommaruppehåll så vi att vi kommer väl rustade till höstens matcher där vi kommer att möta lag som vill ha revansch.

/ Sven Levin

Herrarna klara för semifinal!

Om det är någon som har missat det så blev det alltså seger även i gårdagens match mot Falkenberg, denna gången med 4-2! Därmed har laget spelat sig fram till en semifinal även detta året och ställs i den, precis som i förra året mot giganterna Eslöv.

Gårdagens hemmamatch bjöd på stor dramatik och högklassigt spel där den stora publiken verkligen levde sig med spelarnas och ledarnas glöd från spelplatsen! Törna var hemmalagets starkaste spelare denna kvällen och besegrade i första omgången Falkenbergs 1a, indiern Ghosh! Den matchen tillsammans med Michals seger över Aguirre gav laget en perfekt start och medvind under resten av matchen, även när Falkenberg kvitterade till 2-2 i andra spelomgången (där gamle rekordare Robban Eriksson besegrade Simon i ett litet prestigemöte).

Törna bh © – HD-sporten

Törna gick därefter ut och besegrade Robban och Simon fick äran och nöjet att slå in kvartsfinalsmatchbollen via sin 3-1 seger mot Aguirre! Härliga matcher och härliga slutscener bland både spelare och publiken!

 

Nu laddar laget om inför semifinalerna där man ska matcha Eslöv rejält för att få revansch för förra årets bottennapp! Redan om en vecka spelas den första matchen och det hemma i B-hallen 18.30! Mer info om den matchen kommer men ni kan redan nu planera in det och ta med minst en extra gäst, för jag kan nästan garantera att om man väl kommer så lämnar man inte hallen missnöjd!

Kvartsfinal hemma ikväll!

Ikväll spelas årets hittills viktigaste hemmamatch. Kvartsfinal nummer 2 mot Falkenberg!

17.00 slås den första serven så se till att vara på plats för att få bästa möjliga plats då vi har förhoppningar om att det ska komma mycket publik!

Senaste mötet slutade förvånande med en klar seger (4-0) för Rekordarna, något Falkenberg säkert vill ha revansch för! Med landslagsspelare från Indien, Paraguay och Sverige är de säkert med redo än någonsin samtidigt som vi kommer vara minst lika bra som senast och dessutom med hemmapublikens stöd i ryggen!

Som vanligt utlovas det underhållning, spänning och dramatik under matcherna och fiket står givetvis redo före matchstart för att servera kaffe och dylikt till den som vill!

 

Vi ses på Idrottens Hus klockan 17.00!

Seger i första kvartsfinalen!

Det blev en härlig seger för herrarna i den första matchen i kvartsfinalen, borta mot Falkenberg! I en på förhand helt jämn kamp där nästan varje enskild singelmatch kunde sluta åt vilket håll som helst, så stod alltså rekordarna som segrare!

Och det var inte vilken seger som helst! Det blev en förkrossande 4-0 seger på pappret där Michal och Simon vann en match var klart med 3-0. Törna spelade två matcher och fick slita betydligt mer för att ro matcherna i hamn. 2 gånger om så blev det fem spelade set och 2 gånger om avgjorde han först efter 10-10. Mot indiern Desai brände han 3 matchbollar vid 10-7 innan det blev 12-10 och mot Franzén hade båda två matchbollar innan Törna kunde avgöra till 15-13!

En fantastisk start men det är fortfarande minst lika långt kvar innan kvartsfinalserien är över. Vi behöver allt stöd vi kan få på söndag och hoppas att hallen fylls till brädden!