SM 2016 avslutat

Senior SM avverkades under helgen från torsdag – söndag i Eslöv. På torsdagen var det start för U-21 klassen där Timmie kom med som reserv men kunde tyvärr inte knipa någon match i gruppspelet. Malte och Henke tog sig däremot planenligt till kvartsfinal efter första dagen. Där fortsatte Henke framåt och tog sig till semifinal via en imponerande 4-1 slakt på Carl Ahlander Johansson. Malte fick det tuffare mot Alexander Franzén och föll till sist med 2-4! Henke fortsatte sedan på lördagen med att möta Anton Källberg i semifinal, samme Anton som han föll mot i seniorklassen under fredagen med 3-1. Tyvärr blev det samma resultat i U21 och Henkre fick i år igen nöja sig med ett fint brons!

I seniorklasserna var Henrik, Malte, Arvid, Pontus, Jesper, Andreas och Simon med. Dubbelparet Törna/Simon som förra året vann hela SM var på förhand vårt största medaljhopp igen och de tog sig utan problem vidare till kvartsfinal. Jesper/Malte föll  direkt i kvalmatch mot Månssson/Söderlund från Warta medan Arvid/Pontus smög sig fram till åttondel mot Fabian Åkeström och Harald Andersson innan resan tog slut. Henke i par med Johan Hagberg skrällde sig till kvartsfinal genom att besegra Simon berglund och Jon Persson innan PG och Jens Lundquist lyckades vända ett 0-2 underläge för att slå ut skrällparet! Simon/Törna mötte i sin kvartsfinal finalmotståndarna från föregående år Robert Svensson och Mattias Översjö. Efter en dålig start och 0-2 stämde spelet allt bättre men det räckte ändå aldrig helt och det blev förlust med 1-3!

I seniorsingeln spelade Jesper och Pontus kvalspel. Båda hade tuffa matcher då Jesper mötte Anthony Tran från SUIF och Pontus skulle ta sig an sin gamla Köpingkamrat Johan Hagberg.

Det blev 2 helt olika matcher för de båda rekordarna, där Jesper aldrig riktigt var med i matchen mot Anthony och Rööse istället styrde sin match helt. 0-4 för Jesper och 4-2 till Pontus efter att bland annat tappat 8-2 i första set.

I första omgången föll alltså Henke mot Anton Källberg med 3-4 efter att ha haft en 3-2 ledning. Att möta samma spelar i 2 olika klasser var inte bara på Henkes lott utan även Malte hade samma tur eller otur. Han fick i första omgången möta Franzén igen och föll denna gången med 0-4.

Våra 2 seedade spelare Simon och Törna visade sitt motstånd inget pardon och vann båda sina matcher med 4-0 utan ens tillstymelsen till problem. Arvid följde imponerande nog nästan deras exempel och vann med 4-1 efter att i förlust setet tappat 10-6 på ett äkta Arvidskt vis.

Pontus passade på att spela lite extra när han ändå var igång och låg under med 1-3 mot Fredrik Cöster innan han kunde vända med 3 gången 11-7 och tog sig för första gången sig vidare till lördagens spel i singelklassen!

Där väntade en storspelande Simon Berglund och den matchen vill Pontus nog helst glömma! Törna och Simon fortsatte på sin inslagna väg och lät ungtupparna Jonathan Thimon respektive Viggo Kippel aldrig få upp ångan utan återigen 4-0 till våra säkra pingisligaspelare.

Arvid som ställdes mot den sämst rankade seedade spelaren Jonas Stener började starkt och tog ledningen med 2-0 i set. Den ledningen blev kortvarig och det stod 2-2 innan det åter igen blev ledning med 3-2 för Arvid som lyckades spela bra med forehand och kämpade på bättre än på länge. Men sådant varar inte alltid så länge och 3-11 innebar att kondisen skulle få sig en test. Här visade Arvid att han en gång i tiden varit tämligen stark när det gäller och vann till sist klart i sjunde set!

I åttondelsfinal stod PG för motståndet och efter en snabb visit på centrecourten packade Arvid väskan och åkte hem. Samma öde väntade Törna med en axel som redan på morgonen stannat hemma.

Sista hoppet stod till Simon som mötte Hampus Nordberg, en vanlig motståndare där Simon på slutet varit den starkare de båda emellan! Så var det också denna gången då Simon slet ner Hampus boll för boll och vann till slut klart med 4-1!

Det var alltså dags för kvartsfinal och bara en match ifrån en singelmedalj. Dock så kvarstod ett stort problem och det fanns på andra sidan bordet. Det var nämligen den dubbla SM mästaren Kristian Karlsson.

Men när matchn började anades det stordåd på läktaren när Simon tog första setet och började bra även i andra. Men sakta och säkert tog sig Kristian ikapp och förbi och vann till slut tämligen säkert med 4-1 och SM var över för Rekords del.

Malte prisad av HISO

Malte blev under kvällen tilldelad årets ungdomsstipendie på killsidan av HISO. Bengt Levin var på plats och fick tacka juryn å Maltes vägnar då han var i Eslöv på SM och spelade sig fram till kvartsfinal under kvällen!

Här kan ni läsa HD:s artikel om det hela! Elin och Malte får HISOs stipendier

SM 2016 sändningar

Hej alla Rekordare! Jag kommer att livesända på SM alla dagar från 2 stycken bord. Via länken nedan följer ni dessa sändningar.
Med vänlig hälsning Rickard Petersson, RP media

https://play.staylive.se/rpmedia/livesandningar/

 

bordtennissm2016

Råå 5/3-16 resultat

Igår var det sammandrag igen för vårt unga damlag. Med Emma liggandes i feber var det Dorentina, Amanda och Sofia som tog sig an Våxtorp och Halmstad.
Våxtorp blev en spännande match som pågick i 2 timmar och 45 minuter och slutade 6-4 till Råå. Avgörande blev vändningen från underläget 0-2 i dubbeln till 3-2. Amandas och Dorentinas första dubbelvinst i par. I avslutande matchen avgjorde Dorentina i en femsetare.
Mot Halmstad gick det desto fortare, 0-6, mot ett mycket spelstarkt lag. Tjejerna stod dock upp fint med flera jämna set. Halmstad ångar på mot en solklar serievinst.
I den avslutande omgången väntar Eslöv och Kågeröd den 2/4.

Patrik