Lotter till Bingo Lottos uppesittarkväll

Dagen före dopparedagen närmar sig och du kan redan nu göra klart med Bingolottoköpen inför uppesittarkvällen.

Beställ era lotter från kansliet via: btk.rekord@telia.com

 

Div 1 herrar med hemmasammandrag

På lördag spelar våra herrar/grabbar i division 1 hemma på Idrottens Hus. Matcherna startar klockan 10 och klockan 14. För motståndet står två starka lag i form av Kristianstad och Falkenberg. Laget kan vara förstärka av Malte som inte spelade i den senaste Pingisligamatchen. I laget spelar som vanligt, Arvid, Pontus, Filip, Jimmy och Timmie.

 

Så kom gärna och stötta grabbarna som för närvarande ligger på 6e plats i division 1 södra!

SOC 2017

Swedish Open Championship spelas klart över helgen men för våra spelare började tävlingen redan i måndags.

Alla våra A-lagsspelare deltog för deras respektive landslag vilket gjorde tävlingen ännu mer intressant från vår synvinkel.

Under måndagen och tisdagen spelades det gruppspel i herrsingeln men också direktutslagning i U21-klassen för Ioannis.

Det var också den första matchen som spelades av en rekordare, Ioannis mot koreanske Park i U21. Tyvärr var Park alldeles för bra och gick faktiskt hela vägen och vann turneringen till slut.

I herrsingeln ställdes Ioannis mot Franzén från Falkenberg. I pingisligan vann Ioannis relativt komfortabelt med 3-1. Denna gången blev det annorlunda och efter varsitt vinst set med 12-10 så var Franzén i förarsätet resten av matchen och vann med 4-1.  I Ioannis andra match ställdes han mot den seedade Quadri Aruna från Nigeria. Här gjorde han en mycket bättre insats och hade lednigen med 3-2 innan Quadri slank ur greppet och kunde vinna med 4-3.

Malte inledde på bästa möjliga sätt, genom att besegra en högre rankad spelare. Seo Hyon Deok på plats 110 mot Malte 361a. Malte tog de inledande seten innan koreanen reducerade. Malte utökade till 3-1 och var nära matchvinst men Seo Hyon Deok kom tillbaka och reducerade igen till 3-2 för Malte innan det kunde avgöras via 11-7 och en av Maltes främsta segrar i karriären hitills! I nästa match för att kvalificera sig för nästa runda så mötte han franske Salifou. Här tog det tvärstopp och 0-4 var dessvärre över för Malte den här gången.

Simon börjar stabilt och kunde efter att ha förlorat det inledande setet mot Alexander Chen från Österrike vinna med 4-1. I nästa match mötte han den före detta Juniorvärldsmästaren Jang Woojiin som befinner sig på plats 55 på världsrankingen. Simon gjorde inte en av sina bästa matcher för säsongen men var ändå med bra i matchen. Till slut så blev det förlust med 1-4 och en intervju med Simon kan man se via PingisPlay här.

Sista spelaren är Michal Obeslo som för sitt Tjeckien vann första matchen mot grekiske Stamatouros med 4-1. Michal som har haft det lite tungt på World Tour sista veckorna ställdes mot sin gruppseedade Joao Geraldo rankad 78a i världen. Efter en lång och jämn match var det till slut Michal som gick segrande ur striden och gick alltså vidare till nästa kvalsteg för att nå huvudturneringen.

Här ställdes han mot koreanen Kim Min Seok nummer 73 i världen. Michal inledde trögt och låg under med 0-2 i set och 0-3 i bollar innan han vände hela matchen och vann med 4-2. Sägas ska också att han låg under med 5-10 i det sjätte setet! I sista steget innan huvudturneringen väntade världstjugofemman Yoshimura från Japan. Här blev motståndet till sist för svårt och trots att Michal stred väl så blev det förlust med 1-4.

 

Så totalt så blev det ett godkänt SOC detta året med Michal som absolut topp och Maltes seger mot Seo Hyun Deok strax bakom!

Nu gäller det att ladda om för på måndag är det hemmamatch i Pingisligan mot Eslöv!

DM 2017

Under helgen spelades årets DM nere i Skurup. Efter en helg med många matcher så kan vi sammanfatta en lyckad ungdomsdag och en mindre lyckad seniordag.

På lördagen var det seniorerna som skulle göra upp om mästartecknen och det var i olika klasser beroende på rankingpoäng. Första pallplatsen stod Anton Sandholt (pappa till Matthias) för som kom 3a i H7.

Efter lunch började Herrsingel och Herrdubbel där segrarna får en direktplats till SM i Helsingborg i mars. I dessa klasser var vi representerade av Filip, Timmie och Linus där Timmie spelade dubbel tillsammans med Loa Schoug som spelar för Åstorp.

Filip och Linus förlorade i skilje i deras första match men bättre gick det för Timmie/Loa. Efter att ha förlorat det inledande setet så vann de 3 raka och var klara för semifinal. Där mötte de två äldre nabbspelare och det var nära att högmod blev deras fall då de inför matchen var ganska självsäkra. Men underläge 1-6 i skilje vändes till slut och de var klara för final. Här blev familjedubbeln med Hugo och Daniel Törngren för tuffa och vi lär få besök av dem i Helsingborg!

På söndagen var det ungdomarna som var igång och under dagen hade vi många igång: Matthias, Isak, Martin, Emilio, Oliver, Tristan, John, Sofia och Amanda!

En massa matcher och väldigt många bra insatser där vi hade en trio på pallen i under 700 där våra yngsta och nyaste spelare gjorde väldigt bra ifrån sig med Emilio som segrare, Oliver som tvåa och Tristan blev trea! Dessutom vann Sofia både F13 och F14 och kvalificerade sig därmed till SM! Även Matthias fick kliva upp på pallen 2 gånger där han vann P14 och blev tvåa i P13! Sist men inte minst så blev Amanda 3a i F15 så att medaljskörden till slut blev 8 medaljer bara under söndagen där hälften var guldmedaljer! Gå gärna in på vår facebooksida för att se fler bilder från prispallarna!

Helgens tävlingar

Förra veckan så var det både tävling i Belgien för delar av vårat A-lag, vi var representerade av Matthias uppe i Stockholm och Isak Persson tillsammans med Tristan Cronqvist var våra representanter i Åstorp. Dessutom var Ioannis i Split, Kroatien och spelade Ungdoms-OS kval.

Det hela började i Belgien på onsdagen då Michal och Simon flög på morgonen och Simon spelade dubbel på eftermiddagen tillsammans med Harald Andersson. Första dagen blev det enbart segrar och därigenom kvalificerade de sig till fredagens huvudturnering. På torsdagen började singelspelet och för Michal tog det slut alldeles för snabbt då han föll mot Marcello Aguirre med 0-4. För Simon började det bättre då han i första omgången fick revansch mot belgiske Allegro, som hann föll mot på SOC förra året, med 4-3!

4-3 var ett gångbart resultat för Simon denna dagen. I sin nästa match mötte han Bojan Tokic från Slovenien som är rankad som 52a i världen. Här hamnade Simon i underläge med 0-3 innan han kunde vända och vinna med 4-3 efter en imponerande insats!

Dagen efter blev intensiv då det blev både dubbel och singelspel. I dubbelklassen vann Harald och Simon sin första match mot ett par från Taiwan och gick till kvartsfinal. Där stod den gamla rekordbekantingen Kamal från Indien i vägen och det var aldrig nära ännu en överraskning. I singel började Simon dagen lite senare mot Majoros från Ungern och visade att han var den bättre spelaren genom att vinna med 4-1 och var även i singel framme i kvartsfinal. Här väntade tävlingens överraskning, Takami från Japan. Simon tog första setet snabbt och enkelt men sedan gick det tyngre och japanen blev allt säkrare och poängen blev svårare och svårare att vinna vilket till sist gjorde att det blev förlust med 2-4. En mycket stark tävling av Simon och nu väntar en veckas laddning innan det är dags för SOC i Stockholm.

Under dessa dagarna så var Matthias uppe i Stockholm och började med lagspel i Ängbys Internationella. Tillsammans med Oliver Engström från Enig så vann de hela Minikadettklassen efter en hård 3-2 seger i finalen där grabbarna vann en match var och dubbeln tillsammans! Senare på helgen så spelade Matthias även P12 där han vann gruppen och sedan enkelt promenerade fram till semifinal. Där blev Halmstad BTKs Isak Alfredsson för stark i en jämn femsetare och Matthias fick vara nöjd med en egen bronspeng efter guldet i lagspelet!

I Åstorp blev Isak Persson första 5a i P15 innan han gick till semifinal i P14 på eftermiddagen. I P14 blev det tuff femsetare som avgjorde till motståndarens favör. På söndagen så var Tristan inne i hagen i P12 med endast 4 spelare. Det hela avgjordes i en grupp och Tristan lyckades då komma 3a där de två framför är mycket mer erfarna än Tristan så en bra tävling även av honom trots färre matcher!

Sist men inte minst så var det Ioannis. Ett av säsongens stora mål var att kvalificera sig till Ungdoms-OS som spelas i Argentinga nästa år och under helgen spelades första kvalet. Det började med gruppspel innan det skulle bli slutspel där finalisterna var kvalificerade! Ioannis som var andraseedad förlorade överraskande en match i gruppen vilket försvårade vägen oerhört. I första slutspelsmatchen mötte han den förstaseedade rumänen Pletea, som han vann mot i EM-finalen. Även denna gången vann Ioannis och fortsatt möjlighet till kvalificering. I kvartsfinal vann han enkelt och i en direkt avgörande match mötte han Truls Möregårdh. Här var han den starkare i de jämna seten och vann med 4-1 efter att ha vunnit 3 av seten med 2 bollars marginal!

Härlig helg med många fina resultat i stora tävlingar gör att det blir allt enklare att jobba vidare!

Lilla Rekordcupen inbjudan!

Nu finns inbjudan till Lilla Rekordcupen under fliken ”Arrangemang”!