Suddenförlust mot Falkenberg

Det blev en förlust med 5-3 efter sudden death mot Falkenbergs BTK på tisdagskvällen.

Simon började bra genom att slå debutanten Bruno Nettarp i första omgången med 3-0. Dessvärre fick våran debutant en lika dålig start då gamle rutinerade An Shu enkelt kunde besegra Liang Qiu med samma siffror, 3-0.

Tredje matchen gick mellan Padasak Taniviriyavechakul och Michal. Michal verkade den hetare och ledde stora delar av matchen men när det tredje setet tappades vilket innebar 1-2 så blev det för mycket uppförsbacke och Padasak gav Falkenberg ledningen med 2-1.

Ledningen såg sedan Simon till att täppa igen samtidigt som Liang återigen gjorde en svag premiärinsats och föll i sin andra match för dagen och underläge 2-3. Då var det Michals tur igen, denna gången mot unge Nettarp. Efter förlust i det inledande setet och vinst i det andra stod matchen verkligen och vägde. Vid underläge 8-10 i det tredje setet så lyckades Michal hitta nya krafter och nytt mod och kunde vända setet och då också matchen fram till 3-3 i lagmatchen.

Nytt scenario för i år är att om det slutar 3-3 så avgörs matchen med sudden death. Så 1 poäng till båda lagen och 1 set på vardera bord för att avgöra vilket lag som skulle få bonuspoängen. Seten som spelades var Michal mot Padasak och Simon mot An Shu. Dessvärre lyckades inte grabbarna vinna på något bord utan extrapoängen till Falkenberg!