Rekord – Eslöv och lite Warta

A-laget har spelat 2 matcher under senaste tiden och varit slarviga med att rapportera in till hemsidan. Vi ber givetvis om ursäkt för detta och hoppas att det ska gengäldas i form av nya matchvinster!

Första matchen efter SM var borta mot Warta på torsdagen där Fabbe, Törna och Simon alla plockade en singelmatch var och segern skrev till 3-1. Stabil insats där Törna glänste mest i sin segermatch med 3-0 mot Jiang Chang Hong. Att det blev segerkakor i mängder på hemvägen var kanske det bästa med resan, tack Inger!

Under samma vecka var danska seniorlandslaget på plats i Helsingborg och vi fick en försmak av Michael Mazes pingiskunnande innan matchen mot Eslöv då han gjorde pingisligadebut.

Törna som är laget egna Emil i Lönneberga både med hårfärg och hyssfasoner hade tyvärr hamnat i onåd hos domarna för många gånger under den senaste perioden och var avstängd. Detta gjorde att Arvid fick hoppa in i laget återigen tillsammans med Simon och Fabbe. Efter en grillpremiär under söndagen var laget i toppform rent harmoniskt och trots att vi mötte ett av Europas bästa lag var vi fast beslutna att ge allt i varje moment av matcherna! Motståndarna kom med en 5 man bred trupp och i laguppställning blev det så att Arvid skulle börja mot Maze, Simon mot den nästintill oslagbara kinesen Xu Hui och Fabbe fick då ta sig an silvermedaljören från Sm, Robert Svensson.

Då Linus tagit över som landslagskapten i Danmark fick Törna titta ut från snickarboan för att ge Arvid välbehövliga råd i matchen mot en av Europas bästa spelare. Arvid var med ordentligt i matchen, vid ställning 0-0 i första setet. Mer än så var det inte utan Maze körde över Arvid ordentligt och det var lite som i ett tortyrrum där väggarna kommer allt närmre och till slut så mosades Arvid mellan de och matchen var över.

Näst på tur var Simon som bibehållit den fina formen från SM och efter en lite knackig start spelade han sig in även i denna matchen. Simon dominerade hela det andra setet och visade upp ett forehandspel som Xu inte riktigt hängde med på och han kändes lite vimmelkantig för tillfället. Trots det tog han ikapp till 10-10 och det kändes lite tungt för stunden. Simon tog sig dock i den blåa kragen likt United-spelaren Cantona och satte två poäng i rad vilket gav 1-1 i set. De två följande seten var jämna men med Xu lite före i spåret hela tiden utan att Simon kunde ta sig förbi och till slut var Xu en värdig vinnare men med Simon ganska nöjd efter sin insats.

En paus med underhållande spel av Robert Svensson och Mattias Översjö då Holm + ungdom inte kunde komma till start följdes av matchen mellan Fabbe och Robban.

Revansch var att utkräva för Fabbe som förlorade i bortamötet. Men Robban som är i en väldans form hade en träff som är få förunnat. Robban var ständigt steget för Fabbe som ändå hade 10-10 läge i andra set men som gled honom ur nabbarna. Robban fortsatte att smälla på matchen igenom och Fabbe fick aldrig riktigt styr på defensiven vilket gjorde att offensiven blev lidande även om det blev en del goa inhoppande backhands.

0-3 mot Eslöv denna gången är ingen skam men att bara plocka 1 ynka set är inget vi är nöjda med. Det bästa för kvällen förutom Simons insats var att Fabbe slapp möta Xu Hui och att Törna förhoppningsvis har hittat nyckeln ut ur snickerboan lagom till nästa match då avstängningen är avtjänad.

Betyg 1-10 (10-delar ges endast över 9) PS. Betygen sätts för både Warta och Eslövsmatchen DS.

Simon Arvidsson: 7; gör det han ska mot Warta Men får ge sig mot Xu Hui trots en bra insats.

Fabian Åkerström: 4; Revanscherar sig i Warta matchen och avgör där, resten glömmer han nog helst!

Arvid Sunesson: 3; Kan det ha blivit för mycket kakor på hemvägen kanske? Sämsta insatsen på år i Rekordtröjan var i alla fall ett faktum mot Maze.

Andreas Törnkvist: 6; 3-0 mot Jiang ger starkt plus, avstängningen en aningens minus. Bäst med skrubbasnacket och en Linusimitation som var anständig!

Linus Mernsten: 6: Gör vad han och tar inte en kaka för laget för att vi andra ska få mer, sånt ger pluspoäng hos den här skribenten!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.