Safirs lördag och söndag

På söndagen var det U-21 klasserna och klass 1 för både damer och herrar. Malte, Henke och Viktor var våra deltagare i U-21 men då Viktor haft en ömmande höft under natten tvingades han lämna återbud och det var bara Henke och Malte kvar. Malte mötte Nolan Givone från Frankrike som han besegrat i gruppen dagen innan. Denna gången gick det inget vidare och dagen var över. Henke fick i första omgången hjälp av Fabbe på coachstolen och då gick allt bra. När sedan tremilen började tog Arvid över och då förlorade Henke direkt med 1-3 mot japanen Ryuzaki som sedan vann hela klassen.

För tjejerna, Alice och Sofia, gick det inte mycket bättre då de i första omgången båda två mötte seedade japanskor som inte bjöd på något set. I damernas klass 1 gick det bättre, dock hade Alice valt att inte spela. Sofia däremot började med att besegra Helena Zetterström med 3-1 efter att förlorat det inledande setet med 1-11. Sedan mötte hon en av de 8 seedade universitetsjapanskorna. Även här vände hon 0-1 till vinst med 3-1 och när norska Kristin Eng stod på andra sidan var det inga problem utan 3-0 blev ett faktum. Då var Sofia som ensam icke japan klar för kvartsfinal där det dock blev för tufft mot slutgiltiga segraren.

Under Sofias resa i damer klass 1 spelade en helladdad Robin klass 1 för herrar. Han skulle i första matchen möta Darcis från Belgien och efter noga analyserande på youtube var Robin redo. Tyvärr blev ett 0-2 underläge för mycket och trots mycket kämpaglöd gick det inte vända matchen helt.

Bussen for hem under natten men Alice, Malte och Sofia stannade kvar för att spela 17-års klassen.

Alice mötte en toppseedad brasilianska och trots en bra match föll hon med 1-3. Sofia gjorde henne sällskap att förlora i första matchen medan Malte vann sin första match enkelt. I nästa omgång mötte han fransmannen Lucas Rigualt där det var stenhårt över 4 set innan fransmannen fick grep om Malte och kunde vinna med 11-5 i skiljesetet.

Nu är det full laddning inför SM som drar igång redan på torsdag. Men innan dess ska herrarna försöka fortsätta på segerspåret när Söderhamn kommer på besök på tisdag.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.