Safirs torsdag fredag

Malte var ensam kvar i tävlingen på torsdagen och på morgonen stod Padasak Taniviriyavechakul iväg för fortsätta framgångar i dubbel bemärkelse. I singel turneringen blev det 1-4 och i dubbelturnerning var det Padasak i par med Brian Afanador som slog ut Malte och Elias med 3-0.

Carl Ahlander Johansson gick till final men lyckades inte vända ett 0-3 underläge utan föll där med 2-4 mot japanen Ryuzaki.

På fredagen var det då dags för den vanliga Safirtävlingen att börja med Elitklassen och  damgrupperna, där Sofia och Alice spelade. Sofia hamnade med en landslagskollega från Finland där hon tyvärr hade behövt vinna för att gå vidare. Även Alice mötte en landslagskollega, Emelie Fitzgerald och precis som så många gånger förut mellan de båda blev det stenhårt. Alice hade matchboll vid ledninge med 2-1 i set men tappade det. I skilje var det lika jämnt men denna gången vann Alice med 12-10! Även i nästa match blev det skilje för Alice och återigen vann hon med 2 bollar, 11-9 och då gjorde det inte så mycket att det blev 0-3 mot den seedade i gruppen.

I Herrsingeln gick alla utom Robin vidare från gruppspelet efter varierade prestationer. Malte, Arvid och Jesper tog sig vidare som ettor medans Viktor och Henke fick ge sig mot en spelare var och gick vidare som tvåor. Robin hade ledning med 2-1 i set i sin avgörande match mot Mats Sandell men höll inte hela vägen men får en ny chans idag i klass 1.

I slutspelet bytte vi Sofia mot Sun och Robin mot Fabbe och hade lika många deltagare kvar i båda klasserna.

Och förutom våra stjärnor var det inte mycket att hänga i granen för oss efter första matchen. Alla åkte ut till höger och vänster medans Fabbe och Sun spelade sig framåt i turneringen. Fabbe hade halvtuffa matcher (som det ska vara i Safir) hela tiden fram till en kvartsfinal där Brodd från Söderhamn väntade. Sun hade inga problem alls förutom i sin åttondelsfinal där det blev en spännande 5-setsmatch där Sun i skiljet kunde defilera. Fabbe gjorde kanske sin bästa match för dagen mot den vänsterhänta Brodd och lyckades vinna med 3-1 i set. Sun fortsatte lika dominant som tidigare och vann enkelt med 3-0 i både kvart och semi. Tyvärr för Fabbe blev hans semifinal inte lika lyckad. Han ställdes mot Mattias Karlsson och trots en vilt coachande Arvid kunde inte Fabbe rå på honom utan det blev en 0-3 förlust men en fin tredjeplats. Sun mötte i finalen som väntat Zhang Fang, ungefär lika väntat var det kanske att Zhang också skulle vinna. en snabb final som vanns med 3-0 och Sun fick detta året nöja sig med en andraplats.

Tävlingen har gått vidare och går idag (Söndag) in på sista tävlingsdagen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.