Hemmamatcher för Damerna!

På lördagen fortsätter damerna i Råå sin kamp för att stanna kvar i elitserien när de tar emot Ås och Juno på hemmaplan.

Klockan 11.00 börjar matchen mot Ås och förhoppningar om poäng är stora efter dagens eftermiddagsträning på matchborden som redan var uppställda i B-hallen. Alice och Julia, som vanligtvis är på plats i Helsingborg, fick sällskap av Sofia E och Sun Jie under kvällspasset och Curre fick en chans att slipa på taktik och bättre insikt inför laguttagningarna.

På eftermiddagen kl. 15.00 börjar den andra matchen mot Juno som spelar sin första match i den nya serien. Råå spelade i första omgången oavgjort mot Skurups tidigare i år.

Välkomna till Idrottens Hus för att stötta våra damer och se på fin bordtennis av våra unga tjejer!

Nyckelbrickor krävs för att öppna hallen

Under veckan har det på Idrottens Hus införts ett nytt säkerhetssystem som innebär att alla dörrar hålls låsta. För att komma in i våran träningshall och omklädningsrum 10 & 11 krävs det därför en speciellt kodad bricka. Vi har kämpat oss till ungefär en bricka per ledare och hoppas att det ska fungera bra nog. Det är dock viktigt att ledaren ställer upp dörren när man kommer till hallen och att siste man ut från hallen ansvarar för att stänga dörren.

Så för alla som kommer till hallen och upptäcker att dörren är låst så går det antingen att knacka för att se om någon är där inne men glömt ställa upp dörren eller vänta på att den ansvarige ska komma. Ett tredje alternativ är att ta kontakt med vaktmästarna som tjänstgör i byggnaden.

SM 2014

Rubrik (som undermeny) är nu tillagd under SM 2014, där kommer ”senaste nytt” att presenteras fortlöpande. Första nyheten där gäller biljetter, nu går det nämligen att beställa biljetter via kansliet och det görs absolut lättast via: btk.rekord@telia.com

Priser: vuxen 80.-, skolungdom/pensionär 40:-

Från HD

Det skrivs ju som bekant en hel del om BTK Rekord och dess verksamhet i vår utmärkta lokala tidning Helsingborgs Dagblad (HD.se).

Nedan finner ni några länkar till artiklar om Jesper Hedlund, Linus Mernsten och Andreas Törnkvist som vi hoppas ni finner läsvärda:

http://hd.se/sport/2014/01/22/sm-i-fara-for-axelskadad-tornkvist/

http://hd.se/sport/2014/01/23/jesper-hedlund-pa-vag-uppat/

http://hd.se/sport/2014/01/24/mernsten-forbundskapten-i-danmark/

Linus hjälper Danmark

Som det gått att läsa i tidningarna ska vår A-gruppstränare Linus Mernsten även hjälpa de danska herrseniorerna. Anställningen är anpassad efter Linus tjänster hos oss i Rekord och kommer i främsta hand gälla på tävlingar och planering snarare än daglig träning på danska pingiscentrat i Bröndby. Linus själv säger att det kommer innebära att han i några perioder kommer vara iväg med det danska landslaget men att hans timmar i hallen totalt sett kommer vara som vanligt. Dessutom hoppas han att hans anställning i Danmark kommer skapa möjligheter för Rekord att få fler spelare på besök under säsongen.

Han avslutade även med att skämtsamt säga ”Så nu är vi konkurrenter” till några i gruppen. Främst syftade han väl på våra båda norrmän samt alla landslagsaktuella spelare (dvs. alla utom Arvid).

Här kan ni läsa texten från danska förbundet: Linus Mernsten ansat

Och här en artikel från Skånskan: Mernsten tar över i Danmark

 

Österlen – Rekord by Törna

Här kommer matchrapporter från senaste matchen borta mot Österlen. Denna gången får vi äran att följa Törnas tankar i texten! Läs och njut!

Så var det dags för BTK Rekords drängar att inta Simrishamn för bortabord mot Österlens BTK. Serien vänder i och med denna match och eftersom tidigare möte var en kross i Idrottens hus var vi väl förbereda på ett heltaggat, revanschsuget Österlen.

Matchdagen började med 4 pigga killar och en halvtrött buss. Växlarna hade inte vaknat på sin bästa sida, men det hade vår egen Bosse Bildoktor, född och uppvuxen i värmlandska Sunne, rallyfolkets hemmatrakter…Simon Arvidsson. Han löste problemet med bravur och tackade ståtligt för sig då vi plockat upp Coach-Linus som rattade resterande del från Bjärred till ett blåsigt Simrishamn.

Efter en fantastisk baguette och ett gott tugg på ett café i centrala Simrishamn tuffade och puttrade vi mot hallen för uppvärmning. Inslagningen såg bra ut och vårt manskap som skulle leverera under eftermiddagen ställdes upp enligt följande: Nr 1 Fabian, Nr 2 Simon och Nr 3 Arvid. Fjärdeman för dagen var Törna och Linus hade fortsatt förtroende som coach.

Match Nr1: An Shu – Simon Arvidsson An Shu startade matchen i ett hiskeligt tempo och med en stor variation som gjorde det väldigt svårläst för Simon inledningsvis och han vann första set. Andra set var jämnare och båda två spelade bollar snabbare än blixten stundtals. Tyvärr förlorade Simon även andra set med minsta möjliga marginal och det visade sig vara ack så viktigt. An Shu fortsatte därefter trumma på och Simon gjorde ett tappert försök, framförallt med variation i serven, men An Shu kunde hålla undan och vinna med 3-0 i set. Simon hade som dem flesta mot An Shu svårt att hitta tajmingen och kunde dessvärre inte komma upp i samma fantastiska nivå som han varit på under tidigare matcher i serien. Andra set var viktigt och hade Simon lyckats vinna det hade utgången sett annorlunda ut, tro mig! (11-5, 11-9, 11-5) 1-0 till Österlen.

Match Nr2: Dian Yang Wang – Fabian Åkerström Superfabbe som han numera går under började matchen som han avslutade under hemmamötet mot Wang, nämligen skoningslöst. En rivstart som enligt honom själv nästan var för bra. Första set gick till Fabbe och det kändes som att Wang inte visste vart han hade baken. Wang reste sig dock under andra set och lyckades knipa det efter bättre spel samtidigt som Fabbe blev lite passivare. Matchen böljade efter detta fram och tillbaka och det bjöds stundtals på väldigt fin pingis. Fabbes backhand fram till ledning 9-6 och 1-1 i set, var bland det hårdaste undertecknad någonsin sett. Bollen fastnade konstigt nog inte på Wangs bordshalva, men jag tyckte mig se träflisor flyga!? Trots denna backhand visade Wang prov på ett stort och säkert spel i skilje och drog därmed det sista strået och vann matchen med 3-2. Wang spelade riktigt bra men matchens boll stod vår gode Fabbe för. (6-11, 11-6, 7-11, 11-7, 11-4) 2-0 till Österlen.

Match Nr3: Peter Nilsson – Arvid Sunesson Eftermiddagens 3e match där vi fick se en hel del forehandjobb från båda aktörerna. Det kändes från början som att detta var Arvids match men Peter ryckte till sig en 2-1, 8-3 ledning efter lite slarvigt spel från Arvid. Arvid gav sedan svar på tal och det var dags för the real Arvidshow. Peter var efter den ledningen aldrig nära att vinna fjärde set då Arvid kom med den ena kanonen efter den andra. Det bjöds på dräpande forehanddueller som ekade till barndomshemmet i Markaryd och killen med hårdast forehand i Sverige tvingade fram matchen till ett skilje och avgörande set. Väl där visade Arvid mest vilja och fightingspirit och tog Rekords första singelseger i lagmatchen. GOTT! (11-13, 11-8, 13-11, 9-11, 12-14) 2-1 till Österlen.

Match Nr4: An Shu – Fabian Åkerström Eftermiddagens båda ettor intog nu hagen för att göra upp. An Shu började bäst genom ett fortsatt väldigt varierat och svårläst spel. Med stort självförtroende tog han ledningen med 1-0 i set. Fabbe något fundersam efter första set tog sedan tag i taktpinnen och fick utdelning på sitt täta defensivspel blandat med loopar som innehöll mer skruv än en snickares verktygslåda. Spelarna vann sedan varsitt set och båda gjorde allt för att störa varandras taktiker. Fabbe och An Shu följdes åt i skilje men när det väl gällde visade Fabbe varför han är svensk mästare. Pang Boom! (11-8, 5-11, 7-11, 11-8, 9-11)2-2 och en avgörande match väntade.

Match Nr5: Dian Yang Wang – Simon Arvidsson Wang lyckades även i denna match hålla uppe ett stort säkert spel och redan från början tvingade han Simon till ett svårt spel för varje vinstpoäng. Wang tillät inte Simon att komma in i matchen alls och var helt enkelt för bra denna dag. Ibland får man inom idrotten acceptera detta, bryta ihop och komma igen. Simon har under hösten spelat riktigt bra pingis, men kom under dagen inte upp i lika hög nivå. Sånt som händer. Nya tag bara! SnabbastivärldenSille kommer alltid igen!(11-7, 11-7, 11-4) Wang som vi får säga var eftermiddagens man tog sitt Österlen till en 3-2 seger genom sina 2 vinster. Grattis till Österlen men se upp i ett eventuellt slutspel för galet hungriga rekordspelare!!!

Betyg (skala 1-10, 10-delar ges bara över 10)

Fabian Åkerström: 7 Går 1-1 under eftermiddagen. Dräper in ett par stenhårda backhands och hugger in några slickade deffar som var vackra, men lite för böljande spel.

Simon Arvidsson: 5 Fick spela två matcher under eftermiddagen mot säkert,svårspelat motstånd. Simon hade svårt att för dagen hitta tajmingen, men krigade, kämpade och försökte som alltid! Wang var på stort spelhumör vilket också ska tilläggas. Sille kan bättre, det kommer han visa i nästkommande matcher!

Arvid Sunesson: 7 Spelar en match och vinner en stenhård batalj. Håller oss kvar i matchen och visar stark lagkänsla och fin krigarinstinkt. Gör enligt undertecknad matchen lite väl jämn, men publiken tyckte om det! Forehandkanonerna var stundtals stenhårda fint spridda över andra bordshalvan! Visade prov på sin stora styrka ett par gånger ut i forehand när vi alla trodde poängen var förlorad.

Andreas Törnkvist: 5 Skötte uppgifterna kring kamerorna bra och flyttade hela tiden runt på alla olika stolar för att hålla värmen på dem åt aktörerna. Fick inte riktigt upp någon ordentlig volym i klappen med sina iskalla händer. Detta kan också berott på minusgraderna i hallen. Bättre kläder efter väder nästa gång Törna!

Linus Mernsten: 7 Aktiv på coachstolen som vanligt och ett extra plus när han börjat lära sig se i spåkulan också. ”Nu kommer snabb serv från Wang”, åh vips 2 snabba servar i följd från Wangs racket. Matkassen kan hålla högre klass och jämnar här ut spåkulepluset!

Bussen: 2

Den tog oss dit och hem men inte mer. Puttrade stundtals fram med sämre flyt i rullandet än Törnas gamla Yamaha DT. Den får vila upp sig och komma igen!

Pingisskola

Det finns fortfarande några få platser kvar till vintern/vårens Pingisskola som startar måndagen 27/1 på Idrottens Hus.
Vi vänder oss främst till Er som går i årskurs F-2 (både pojkar och flickor). Anmälan görs till BTK Rekord enligt bifogat dokument nedan.

Välkomna!

Pingisskola 2014

Vinterns fysläger

Under sista veckan fram mot juluppehållet genomförde de flesta av Elitspelarna ett numera traditionsenligt fysläger. Som tidigare år och läger var det en stor mix av träningspass där intensiteten och arbetsbördan varierade. Lägret genomfördes på 5 dagar mellan den 18 och 22 december och då hanns det med 12 olika träningspass.

Istället för att skriva en text om hela lägret och varje dag så kommer här en lista som förhoppningsvis sammanfattar veckan på ett enklare sätt. Och efter listan kommer det en ihopklippt video från några av aktiviteterna vi hade.

Lägrets nykomling: Henrik Johansson, som gjorde sitt första fysläger!

Lägrets återuppståndelse: Jesper Hedlund, som trots problem med en axel genomförde allt med bravur!

Lägrets match: Simon/Holm – Fabbe/Arvid i padel, där Simon/Holm knep matchen med 2-1 i set.

Lägrets övning: Loppan

Lägrets ord: Tabata

Lägrets svikare: Lars Rönneberg, som reste hem till Norge dagen innan (anldeningarna var många, ont i höft, knä, lillfinger och skulle till tandläkaren).

Lägrets ensamvarg 1: Eskil Lindholm, som fick klara sig utan Lars och kom i bättre tid än någonsin!

Lägrets ensamvarg 2: Viktor Görman, som efter en kommunikationsmiss om tid fick köra 15/15 intervallerna ensam i mörkret!

Lägrets godaste: Fikat som brottartränaren bjöd på efter passet!

Lägrets miss 1: Fabian Åkerström, som var i Frankrike när vi genomförde favoritpasset Spinning!

Lägrets miss 2: Simon Arvidsson, som mätte ut en löprunda och sedan räknade fel när vi skulle löpa 1 mil!

Lägrets godaste 2: Efter löpning då alla insåg att det var juluppehåll och allt vad det skulle innebära!

Lägrets tränare: Sebastian och Andreas på brottningen och Matilda på Spinning och Tabata, tack!

Lägrets tid: Brottning Styrka kl: 08.00!

Lägrets kyligaste: Jesper Hedlund, som inte var sugen på att basta utan satt utanför i omklädningsrummet och väntade istället!

Lägrets avkoppling: Julbord, signerat firma Karlsson/Sunesson!

Lägrets spya: Fabian Åkerström, som efter en rejäl kaskadspya säkerställer att städerskan på IH hade jobbet kvar under juletiderna!

Lägrets överraskning: Eskil Lindholm som både kom i tid och presterade bättre än i somras!

Lägrets slitvarg: Simon Arvidsson, som var med på alla passen och slet hårt, dessutom fick han sista ordet i videon!

Lägrets glidare 1: Andreas Törnkvist, som pga. kortisonsprutan anlände sent och var med på det som kändes skönt!

Lägrets argaste: Arvid Sunesson, som under padeln kan ha besegrat Matilda Ekholm i förmågan att kombinera svordomar!

Lägrets säkraste: Henrik Johansson, som inte kom 1 minut för tidigt någon gång.

Lägrets Eskil: Jesper Hedlund som under kråkgången på brottningen tog till Eskils favoritövning, bakåtsälen.

Lägrets avslutning: 10 km löpning!

Och nu, filmtajm, se och njut och var inte rädda att kommentera!

http://www.youtube.com/watch?v=d18IenEBeyM

Vinst mot Österlen

2014 började på bästa möjliga sätt för Rekords herrlag. Ett skånederby mot Österlen som på förhand var en öppen match där dagsform skulle avgöra slutade med en 3-0 seger för hemmalaget efter en stabil insats från alla inblandade.

Dagen började med att Törna lämnade oss för resa till Frankrike och spel i den franska andraligan. Där vann hans lag Morez med 4-1 och Törna vann sin match.

Kl 10 på matchdagen var det dags för förmiddagsträning och sista chansen att vässa formen inför kvällens match. Efter 90 minuters koncentrerad träning var vi alla tre så redo vi kunde bli. Precis som vanligt så var det lunch på kavalleristen som gällde. Arvid knöt näven direkt när han såg att det var pannbiff på menyn. Ett par vaniljdrömmar på det så var vi alla mätta och belåtna.

Efter lite vila var det samling i hallen två timmar innan match. Eftersom vi bara var tre så fick vi hjälp av Viktor under inslagningen och han gjorde ett väldigt bra jobb.

Österlen mönstrade Wang som gör sin andra säsong för Österlen och två rutinerade pingisligaspelare i An Shu och Peter Nilsson. Vi var väl förberedda på motståndet.

Vi ställde Simon som etta och han fick spela första matchen mot Peter. Simon, som spelat väldigt bra hela säsongen, visade vägen direkt med väldigt stabilt spel. Han dominerade spelet över bordet och Peter fick aldrig chansen att komma in i matchen. Sista setet blev lite spännande men allt som allt så dominerade Simon och hans backhand hela vägen (11-3, 11-6, 16-14).

I andra matchen ställdes Fabian mot Wang. Wang såg inte ut att ha förberett sig på att möta Fabian. Fabian fick mycket utdelning på sitt varierande nabbspel och Wang hittade aldrig något motmedel mot det. Efter ett jämnt första set rann matchen iväg (11-8, 11-3, 11-4) och det var 2-0 till Rekord.

Tredje matchen, som skulle bli kvällens sista, spelades mellan Arvid och An Shu. Arvid spelade sin andra match för säsongen och som han gjorde det. Många som möter An Shu har svårt att hinna med i hans höga tempo men nu var det An Shu som inte hängde med. En taktiskt perfekt insats av Arvid med ett flertal vackra raka backhands och An Shu blev mer och mer frustrerad. Efter 11-6 och 11-7 så såg det ut som om Österlen skulle bli setlösa denna kväll men An Shu lyckades sno åt sig ett snabbt set innan Arvid avgjorde i fjärde set (11-6, 11-7, 2-11, 11-6)

Det var inte bara vi i laget som gjorde en bra insats denna dag. Viktor och Jeppe gjorde grymma insatser som ”inslagare” och coacher. Hemmapubliken stöttade från första till sista boll. Vi önskar alltid att det ska komma mer publik men de som var där hjälpte oss till seger och det uppskattas av hela laget.

På söndag vänder serien och Österlen får chans till revansch. Österlen ska inte underskattas, de har ett bra lag och en trogen hemmapublik så det krävs en minst lika bra insats på söndag för att vi ska komma hem med en seger. Med en hel veckas träning på hemmaplan är förutsättningarna perfekta för en repris nere i Österlen.

Betyg (skala 1-10, tiondelar ges bara över 10)

Simon Arvidsson: 8
Inte mycket att klaga på. Stabil insats som vanligt. Simon är väldigt duktig på att styra matcherna och få det spelet han vill och det är bevisligen inte många som slår honom i ”hans” spel.

Fabian Åkerström: 7
Bra genomförd match mot vilset motstånd. Lyckades variera sitt spel genom hela matchen utan att det blixtrade till.

Arvid Sunesson: 9
An Shu är en tuff motståndare att möta för första gången. Arvid går in utan respekt och spelar tufft med självförtroende från första bollen. Imponerande. Tappar kanske koncentrationen lite i början av tredje set men hittar den snabbt igen.

Linus Mernsten: 9
Som vanligt är Linus väl förberedd inför matchen och vet precis hur han vill att matcherna ska se ut. Det lyckades väldigt bra denna dag.

/Fabian

Sm 2014

Under SM 2014 -fliken har vi nu lagt ut en mängd information såsom inbjudningar, hotell och lunch samt kvalificerade i respektive klass.