SM 2014

Då var äntligen SM igång. Från Helsingborgs Dagblad och SBTF ger vi er några länkar att läsa. Under fredagen kör klasserna mixeddubbel, herrdubbel, damdubbel, dam- och herrsingel igång, under menyn SM 2014 finner ni både tidsprogram och resultatrapportering. Vi ser fram emot många fina matcher och hoppas även att publiken hittar upp till IH.

http://hd.se/sport/2014/02/22/rekordmanga-hemmaspelare-i-sm/

http://hd.se/sport/2014/02/28/svar-lottning-for-waldner-i-sm/

http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBordtennisforbundet/Nyheter/Pingisnytt/SMSimonvannkanonmatchen/

 

Sm startar

15.00 drar Senior SM 2014 äntligen igång. Först ut på röda mattan är U-20 gruppspelet som spelar till och med åttondelsfinaler ikväll. Imorgon drar seniorerna igång med dubbelklasserna på förmiddagen och sedan startar singelspelet alt eftersom.

I U-20 klassen har Rekord två spelare med under gruppspelsomgången. Alice ska möta Elin Ljungsberg, Helena Zetterström och Filippa Bergand. Ulrik ska ta sig an Linus Svensson, Viktor Alm och Andreas Holmberg. Båda två börjar 15.25 och behöver spela på topp för att ta sig vidare till kvällens slutspel!

Förlust mot Söderhamn

Tyvärr räckte inte herrarna till mot Söderhamn denna gången utan bortalaget kunde vinna med 3-1 i matcher.

Matchen inleddes med att Hampus Nordberg tämligen enkelt kunde besegra Simon som aldrig riktigt gav sig chansen att komma in i matchen. ( 5-11,  8-11, 5-11)

Näst på tur stod matchen mellan två av seriens (och Sveriges) bästa spelare, Fabbe och Jon Persson. Jon som under året visat sig nästan omänsklig visade sig också från sin bästa sida under kvällen och från 4-0 till Fabian var det han som bestämde. Utan att det blev riktigt spännande vann Jon med 3-0 och gav SUIF ledningen med 2-0. (8-11, 5-11, 6-11)

Tredjesingeln spelades mellan Arvid och Viktor Brodd och skulle bli kvällens jämnaste match. Det började dock likadant som tidigare matcher då Brodd tog första setet och en 5-1 ledning i andra. Arvid kom tillbaka och tog setet och fortsatte fram till egen 5-1 ledning i nästa set då Brodd stod för vändningen fram till 2-1 ledning i set. I de två sista seten var Arvid den bättre i hagen och blandade taktik med fysik och vann matchen med 3-2 i set. ( 7-11, 11-9, 10-12, 11-7, 11-8)

Matchen mellan lagens ettor gick mellan Simon och Jon och Simon började matchen på samma sätt som den förra matchen. Första setet flög iväg men till andra började spelet komma på plats och det innebar ledning med 10-8. Jon lyckades därifrån att höja sitt spel en aning vilket fällde avgörandet fram till 3-0 i set men en förbättring för Simon från första matchen. (5-11, 11-13, 8-11)

Lagmatchen slutade alltså med förlust och vi glömmer den snabbt för att kunna fokusera på SM som börjar redan imorgon för U-20 och på fredagsmorgonen för oss seniorer!

(Det är även pga. SM ett kortare inlägg blev nödvändigt, vi kommer tillbaka till nästa match. Både spelmässigt och rapportmässigt!)

 

Rekord hemma mot SUIF

Innan SM tävlingarna drar igång har Rekord en hemmamatch mot Söderhamn ikväll. 18.30 sparkas det igång och det är en härlig toppmatch som ska avgöras. Söderhamn som just nu ligger före Rekord men på samma poäng siktar på att ta revansch efter vår seger med 3-2 på bortaplan.

Här kan det läsas om vad HD skriver inför matchen: Toppmöte för Rekord

Välkomna till IH för att stötta laget mot nya framgångar!

Rekord hemma mot SUIF

Innan SM tävlingarna drar igång har Rekord en hemmamatch mot Söderhamn ikväll. 18.30 sparkas det igång och det är en härlig toppmatch som ska avgöras. Söderhamn som just nu ligger före Rekord men på samma poäng siktar på att ta revansch efter vår seger med 3-2 på bortaplan.

Här kan det läsas om vad HD skriver inför matchen: Toppmöte för Rekord

Välkomna till IH för att stötta laget mot nya framgångar!

Safirs lördag och söndag

På söndagen var det U-21 klasserna och klass 1 för både damer och herrar. Malte, Henke och Viktor var våra deltagare i U-21 men då Viktor haft en ömmande höft under natten tvingades han lämna återbud och det var bara Henke och Malte kvar. Malte mötte Nolan Givone från Frankrike som han besegrat i gruppen dagen innan. Denna gången gick det inget vidare och dagen var över. Henke fick i första omgången hjälp av Fabbe på coachstolen och då gick allt bra. När sedan tremilen började tog Arvid över och då förlorade Henke direkt med 1-3 mot japanen Ryuzaki som sedan vann hela klassen.

För tjejerna, Alice och Sofia, gick det inte mycket bättre då de i första omgången båda två mötte seedade japanskor som inte bjöd på något set. I damernas klass 1 gick det bättre, dock hade Alice valt att inte spela. Sofia däremot började med att besegra Helena Zetterström med 3-1 efter att förlorat det inledande setet med 1-11. Sedan mötte hon en av de 8 seedade universitetsjapanskorna. Även här vände hon 0-1 till vinst med 3-1 och när norska Kristin Eng stod på andra sidan var det inga problem utan 3-0 blev ett faktum. Då var Sofia som ensam icke japan klar för kvartsfinal där det dock blev för tufft mot slutgiltiga segraren.

Under Sofias resa i damer klass 1 spelade en helladdad Robin klass 1 för herrar. Han skulle i första matchen möta Darcis från Belgien och efter noga analyserande på youtube var Robin redo. Tyvärr blev ett 0-2 underläge för mycket och trots mycket kämpaglöd gick det inte vända matchen helt.

Bussen for hem under natten men Alice, Malte och Sofia stannade kvar för att spela 17-års klassen.

Alice mötte en toppseedad brasilianska och trots en bra match föll hon med 1-3. Sofia gjorde henne sällskap att förlora i första matchen medan Malte vann sin första match enkelt. I nästa omgång mötte han fransmannen Lucas Rigualt där det var stenhårt över 4 set innan fransmannen fick grep om Malte och kunde vinna med 11-5 i skiljesetet.

Nu är det full laddning inför SM som drar igång redan på torsdag. Men innan dess ska herrarna försöka fortsätta på segerspåret när Söderhamn kommer på besök på tisdag.

Safirs torsdag fredag

Malte var ensam kvar i tävlingen på torsdagen och på morgonen stod Padasak Taniviriyavechakul iväg för fortsätta framgångar i dubbel bemärkelse. I singel turneringen blev det 1-4 och i dubbelturnerning var det Padasak i par med Brian Afanador som slog ut Malte och Elias med 3-0.

Carl Ahlander Johansson gick till final men lyckades inte vända ett 0-3 underläge utan föll där med 2-4 mot japanen Ryuzaki.

På fredagen var det då dags för den vanliga Safirtävlingen att börja med Elitklassen och  damgrupperna, där Sofia och Alice spelade. Sofia hamnade med en landslagskollega från Finland där hon tyvärr hade behövt vinna för att gå vidare. Även Alice mötte en landslagskollega, Emelie Fitzgerald och precis som så många gånger förut mellan de båda blev det stenhårt. Alice hade matchboll vid ledninge med 2-1 i set men tappade det. I skilje var det lika jämnt men denna gången vann Alice med 12-10! Även i nästa match blev det skilje för Alice och återigen vann hon med 2 bollar, 11-9 och då gjorde det inte så mycket att det blev 0-3 mot den seedade i gruppen.

I Herrsingeln gick alla utom Robin vidare från gruppspelet efter varierade prestationer. Malte, Arvid och Jesper tog sig vidare som ettor medans Viktor och Henke fick ge sig mot en spelare var och gick vidare som tvåor. Robin hade ledning med 2-1 i set i sin avgörande match mot Mats Sandell men höll inte hela vägen men får en ny chans idag i klass 1.

I slutspelet bytte vi Sofia mot Sun och Robin mot Fabbe och hade lika många deltagare kvar i båda klasserna.

Och förutom våra stjärnor var det inte mycket att hänga i granen för oss efter första matchen. Alla åkte ut till höger och vänster medans Fabbe och Sun spelade sig framåt i turneringen. Fabbe hade halvtuffa matcher (som det ska vara i Safir) hela tiden fram till en kvartsfinal där Brodd från Söderhamn väntade. Sun hade inga problem alls förutom i sin åttondelsfinal där det blev en spännande 5-setsmatch där Sun i skiljet kunde defilera. Fabbe gjorde kanske sin bästa match för dagen mot den vänsterhänta Brodd och lyckades vinna med 3-1 i set. Sun fortsatte lika dominant som tidigare och vann enkelt med 3-0 i både kvart och semi. Tyvärr för Fabbe blev hans semifinal inte lika lyckad. Han ställdes mot Mattias Karlsson och trots en vilt coachande Arvid kunde inte Fabbe rå på honom utan det blev en 0-3 förlust men en fin tredjeplats. Sun mötte i finalen som väntat Zhang Fang, ungefär lika väntat var det kanske att Zhang också skulle vinna. en snabb final som vanns med 3-0 och Sun fick detta året nöja sig med en andraplats.

Tävlingen har gått vidare och går idag (Söndag) in på sista tävlingsdagen.

SM 2014

Då finns diverse slutgiltig information upplagd under fliken SM 2014.

BTK Rekord hälsar Er alla välkomna till Helsingborg och SM 2014!

WJC i Örebro

Den årliga Örebro tävlingen Safirs Internationella har dragit igång med den internationella Juniorklassen. Med från Rekord är Malte, Alice och Anna-Sofia för Finland.

Gruppspelet gick bra för både Alice och Malte då både slog högre seedade spelare och gick vidare som 2a respektive 1a. Sofia fick tyvärr 1-2 i kvot och får koncentrera sig på B-slutspelet som börjar imorgon.

Efter gruppspelet blev det även dubbelspel där Malte i par med Ängbys Elias Ranefur är ända framme i kvartsfinal efter två segrar under kvällen.

Slutspelet för Alice började bra mot Venezuelas Wimberly Montero då hon tog en klar 3-0 ledning. Tyvärr tog det slut där och hon tappade 4 set i rad till 3-4 och slogs ut.

Malte spelade sin första match mot japanen Aoto Asazu och efter 2 jämna slut som innebar 1-1 tog Malte över helt och vann enkelt med 4-1! Tävlingen går vidare imorgon för Malte som då möter thailändare Padasak Tanviriyavechakul,

Efter Juniortävlingen fortsätter tävlingen med Elitklassen på fredagen och resten av klasserna på lördag och söndag.

SM 2014

Då är länken till deltagarlistor och resultat utlagd som underrubrik på SM 2014.