Råås herrar fortsatte vinna!

Pojkarna och gubben i Råå fortsatte på lördagen kampen om förstaplatsen i division 2 när man åkte till Eslöv. Efter ett kaffestopp på Statoil för att inte riskera att laddningen brast på brist av kaffe i hallen såg man fram mot ett möte med Allerum. Många kända ansikten i motståndarlaget då Jonas Permevik, Stefan Eriksson, Kristoffer Hermansson och Jörgen Andersson skulle göra allt för att besegra helsingborgslaget. Det började redan i laguppställningen då de valde att placera sin kvotmässigt bästa spelare Stoffe som 4a för att undvika en match mot Arvid. Taktiken gick dock inte riktigt hem då Robin lyckades besegra honom i deras möte i den första omgången. Dessförinnan hade Arvid och Ulrik relativt enkelt gett Råå ledningen med 2-0. Då vaknade Allerum till liv och Timmie förlorade mot Jörgen Andersson som av bara farten hade setboll fram till 2-0 ledning mot Arvid. Den matchen slutade dock med en 3-1 seger till Arvid och Robin vann mot Steffo innan Stoffe kunde besegra Ulrik. Innan dubbel återstod bara Timmies match mot Jonas och det var många som väntade på att ställningen skulle bli 5-3 till Råå via en Allerum seger. Timmie ville dock annorlunda och kunde besegra Jonas genom att vara säkrare i blockeringarna som till slut ledde till ett par lägen som innebar 12-10 i skilje, mycket imponerande av Timmie! Dubblarna delades och Arvid avgjorde med 3-0 mot Steffo.

Lunchpromenad till en stängd thairestaurang gjorde att man hamnade sist i kön på gatuköket Chikos och Robin oroade sig för att han återigen skulle göra en plattmatch efter lunchen. Och det såg inledningsvis ut som att han skulle få rätt då han hamnade i ett 0-2 underläge mot Torbjörn Ferm i matchen mot Lund. En ilsken Robin slet sig dock in i matchen och fick till ett skilje där han fick sin personliga mardrömsstart, 5-0 ledning. Sagt och gjort med det 8-11 och reducering av en 2-0 ledning efter Arvid och Ulriks start.

Timmie hade inte en lika bra eftermiddag som förmiddag och föll i sina två singelmatcher och det stod 4-4 inför dubblarna. Där diskuterades länge och väl om uppställningar för att ha bästa möjlighet och Robin/Timmie lät självsäkra när de ville få en ny chans. Timmie tog där en ordentlig revansch från singelspelet och dominerade dubbeln vilket gav oss en 6-4 ledning. Den förvaltades av Robin och Arvid som vann med 3-0 i båda matcherna!

Två segrar och fortsatt delad serieledning med Ajax som står för motståndet i nästa seriehelg då det hela ska avgöras. Efter segern mot Lund har dock en kvalplats säkrats och man har allt att vinna till den sista omgången!

Eldsjälsgalan!

VI ÄR NOMINERADE TILL 100.000 KR I ELDSJÄLSGALAN!

Vår förening är en av dem som är nominerade att vinna 100.000 kronor i direktsändning i Eldsjälsgalan, torsdag 27 februari 20.00 i TV4. Missa inte det!

I årets Eldsjälsgala får 10 föreningar dela på titeln Årets Förening. Dessutom får var och en av de 10 föreningarna också 100.000 kronor! Och vi är en av de föreningar som är nominerade till att få både titel och pengar.

Köp vårt familjepaket med möjlighet att vinna en Rymdresa eller 2 miljoner och stötta din förening!

eldsjal2014

(innehåller 4 lotter och kostar 200 kronor). Vi kommer spela Miljonbingo och där har du chans att vinna 2 miljoner (eller en rymdresa) direkt på bingoraden.

 

Lottpaketet kan du köpa på vårt kansli/föreningslokal, eller beställa genom att e-posta eller ringa oss (så skickar vi ut det till dig med inbetalningskort).

I Eldsjälsgalan hyllas det ideella svenska föreningslivet med prisutdelningar och ett flertal artister som underhåller. Galan direktsänds i TV4, torsdag 27 februari 20.00–22.00, se till att du sitter bänkad framför tv:n och hejar på oss då.

Damerna ångar på!

På lördagen åkte damerna för andra gången i Pingisligan B till Skurup för att spela matcher. Denna gången skulle man dock inte möta Skurup utan det var Falköping och Sjömarken som stod för motståndet.

Laget bestod den här gången i båda matcherna av Sun, Alice och Sofia E. Laget hade förra seriehelgen spelat till sig 3 poäng och ännu en lyckad helg skulle innebära säkrat kontrakt. Först ut för dagen var matchen mot Falköping som ditills inte lyckats spela till sig någon poäng, delvis pga. bristen på en etta i laget men det är ett jämnt lag med unga tjejer.

Det började som det brukar, med att Sun vann sin match med 3-0. Samtidigt förlorade Sofia tyvärr mot Elin Ljungsberg med samma siffror och det var dags för Alice mot Erika Fronth samtidigt som Sun mötte Ljungsberg. Här ryckte Råå-tjejerna till sig en 3-1 ledning via 2 stycken 3-0 matcher. Tyvärr kom Falköping tillbaka till 3-3 innan en mycket viktig dubbel.

Dubbeln gick till ett femte och avgörande set där Alice och Sun var de som kontrollerade spelet bäst och vann med 11-7.

Efter dubbeln gick Sun in och vann med 3-0 och Alice kunde avgöra matchen till 6-3 när hon besegrade Elin Ljungsberg med 3-1!

Efter lunchen stod Sjömarken på schemat och efter framgången på förmiddagen valde alltså Curre att behålla laget som det var. Det började också ganska bra då Sofia slog norska landslagstjejen Marte Grutle Aasebö med 3-1. Tyvärr förlorade Alice mot Emma vilket gjorde att det stod 1-1. Men då Sun Jie fortsatte att vinna sina matcher så gav den singelmatchen förhoppningar om poäng ändå. Fram till dubblarna blev ställningen 3-3 igen och Alice tog åter plats bredvid Sun. Paret tog en 2-0 ledning innan Sjömarken kom igång och tog 2 raka set och utjämnade till 2-2. Precis som i förmiddagsmatchen var det dock inget snack i skiljet utan seger med 11-6 och en 4-3 ledning i lagmatchen. Sun gav oss snabbt ledning 5-3 som innebar säkrad poäng. Dessvärre blev det inte mycket roligare än så då Sjömarken vann de sista två singlarna med 3-0 vilket innebar 5-5 och delad poäng.

Råå ligger nu delad etta men med en match mer spelad i serien som de avslutar med en match mot Spårvägens andralag uppe i Stockholm den åttonde Mars.

http://hd.se/sport/2014/02/15/raa-sakrade-kontraktet/