Resultat

Malte Möregårdh var favorit till att ta två titlar vid Karlshamnsspelen. Han höll för favoritskapet och segrade i de båda finalerna mot Spårvägens Viggo Kippel, 3-1 i HE och 3-0 i HJ17.
Sedan hade vi också spelare med i Åstorps BTKs Vårspelen. Här blev Patrik Gavelin trea i H4, Anton Rasmussen trea både i P15 och P14 samt Amanda Gavelin tvåa i F11 och trea i F12.

Helgbestyr

Under helgen är det två större ting som sker för Btk Rekord.

B-laget Råås herrar åker upp mot Halmstad för att försöka kvala till div. 1. Lagen man möter är starka och truppen är aningens försvagat då varken Ulrik eller Robin kan deltaga pga. golf. Kvibille och Sölvesborg är motståndarna i kvalspelet som för Råå börjar 13.00 på lördagen.

På söndagen åker Rekordbussen fylld med spelare och ledare mot Lund för att fortsätta samarbetet med Lund och Sjöbo. Det blir en dag med 2 träningar med en lunchpaus i mitten. Möte mellan mängder av nya pingiskompisar och något som förhoppningsvis kan leda till ett större pingisintresse och framgångar i framtiden!

Dessutom sitter vi som vanligt och säljer Bingo-lotter på Maxi, så om det är någon som glömt att köpa sin lott så är det bara att ta sig till Berga och säga hej till den som sitter där!

Lag SM

Under föregående helg genomfördes Lag-Sm för ungdomar i Vällningby hallen i Stockholm. Vi hade ett lag med i DJ-17 där Alice och Sofia E spelade med Dorentina som reserv.

Tävlingen spelas i 2 grupper med 4 lag i varje där sedan 1:an möter 1:an i gruppen i en final osv. Tjejerna hade i sin grupp Ås If, BooSpåret och Falu Btk. Första matchen vanns med 3-0 i matcher där bara Sofia pressades och vände ett 0-2 underläge till vinst. I nästa omgång mötte man BooSpåret och Alice förlorade överraskande första matchen. Den förlusten följdes av ännu en förlust då Sofia förlorade mot Helena Zetterström och underläge med 0-2 innan dubbeln. Då kom tjejerna igång och vann en jämn 3-0 dubbel och av bara farten vann Alice mot Helena med 3-0 och gav Sofia chansen vid 2-2! Och Sofia tog chansen och svajade bara aningens vid ledning 2-0 innan hon avgjorde med 11-3 och vändningen var ett faktum!

Sista matchen på en lång lördag gick mot Falu och kanske var det en liten baksmälla efter vändningen i den förra matchen för Alice hann inte med i första matchen och Sofia tappade en 2-0 ledning i sin första vilket innebar att om det skulle bli final var de tvungna att återigen vinna 3 matcher i rad. Tyvärr gick det inte en andra gång under dubbeln tappades med 1-3 och det blev en andraplats i gruppen och en bronsmatch på söndagen.

I söndagsmatchen ställdes tjejerna mot Falköping med Elin Ljungsberg och Erika Fronth. Denna gången började matchen bra då Alice vann sin match 3-1 över Erika. Sofia kunde inte följa upp den fina starten utan 0-3 och 1-1 innan dubbeln. Där var Falköpingstjejerna inte helt oväntat för starka och kniven mot strupen för Sofia. Hon tog kommandot i matchen från start och vann de första två seten. Då var Alice säkert redo att hoppa in och avgöra men Erika hittade melodin och efter 9-11 i tredje var det sedan inget snack längre och det blev en snöplig 4e plats för tjejerna i detta årets Lag-Sm!

Lag-SM dj 17

Vinst mot Tibble

Rekords A-lag vann bortamatchen mot bottenlaget Tibble-Kungsängen med 3-1 i matcher. ”En match som bara skulle vinnas där alla fick med sig en seger var” kommenterar ställföreträdande lagledaren Arvid matchen.

Andreas Törnkvist – Ryan Jenkins: 9-11, 12-10, 11-4, 13-11

Fabian Åkerström – Daniel Schaffer: 11-7, 11-7, 10-12, 5-11, 3-11

Simon Arvidsson – Patrik Torsell: 11-6, 11-1, w-o pga. skada

Fabian Åkerström – Ryan Jenkins: 9-11, 15-13, 6-11, 11-8, 11-9

En längre mer läsvärd rapport kommer under veckan.

 

Lena prisad av Skåneidrotten!

Vår mycket eminente ordförande Lena Malmsten har av Skåneidrotten tilldelats pris för året idrottsledare!

Motivering lyder:

ÅRETS IDROTTSLEDARE
Årets skånska idrottsledare är en riktig eldsjäl. Hon blev aktiv i Bordtennisklubben Rekord 2005 när hennes barn började spela pingis. Som förälder var hon mycket närvarande och började direkt hjälpa till och ta ett stort ansvar i föreningen. 2006 blev hon invald i styrelsen, 2008 blev hon vice ordförande och 2012 ordförande. Hon har under årens lopp varit en mycket viktig person för föreningen, inte minst när klubben arrangerat svenska mästerskap och olika internationella tävlingar. Hon har dessutom själv spelat, både i herr- och damlaget, varit ungdomstränare, lagledare och chaufför till massor av tävlingar över hela landet samt kursledare för olika lärgrupper i föreningen. Med andra ord en idrottsledare som varit verksam i alla roller och på alla nivåer i BTK Rekord.

Årets Idrottsledare är Lena Malmsten från BTK Rekord.

Ett stort grattis till Lena Malmsten för ett välförtjänt pris! Här kan ni läsa om de andra pristagarna där t.ex. Eslöv AI blev årets förening.

Lundaspelen

Timmie Wallin mötte Arsenals (Nybro) Hannes Branting i två finaler när Lundaspelen avgjordes. I P15-finalen vann Timmie med siffrorna 11-7, 16-14, 11-5 medan det blev förlust i P14, 7-11, 4-11, 6-11.
I övrigt tog sig Martin Larsson till kvartsfinal i P10 och Indi Shergill i P9.

Rekord – Eslöv och lite Warta

A-laget har spelat 2 matcher under senaste tiden och varit slarviga med att rapportera in till hemsidan. Vi ber givetvis om ursäkt för detta och hoppas att det ska gengäldas i form av nya matchvinster!

Första matchen efter SM var borta mot Warta på torsdagen där Fabbe, Törna och Simon alla plockade en singelmatch var och segern skrev till 3-1. Stabil insats där Törna glänste mest i sin segermatch med 3-0 mot Jiang Chang Hong. Att det blev segerkakor i mängder på hemvägen var kanske det bästa med resan, tack Inger!

Under samma vecka var danska seniorlandslaget på plats i Helsingborg och vi fick en försmak av Michael Mazes pingiskunnande innan matchen mot Eslöv då han gjorde pingisligadebut.

Törna som är laget egna Emil i Lönneberga både med hårfärg och hyssfasoner hade tyvärr hamnat i onåd hos domarna för många gånger under den senaste perioden och var avstängd. Detta gjorde att Arvid fick hoppa in i laget återigen tillsammans med Simon och Fabbe. Efter en grillpremiär under söndagen var laget i toppform rent harmoniskt och trots att vi mötte ett av Europas bästa lag var vi fast beslutna att ge allt i varje moment av matcherna! Motståndarna kom med en 5 man bred trupp och i laguppställning blev det så att Arvid skulle börja mot Maze, Simon mot den nästintill oslagbara kinesen Xu Hui och Fabbe fick då ta sig an silvermedaljören från Sm, Robert Svensson.

Då Linus tagit över som landslagskapten i Danmark fick Törna titta ut från snickarboan för att ge Arvid välbehövliga råd i matchen mot en av Europas bästa spelare. Arvid var med ordentligt i matchen, vid ställning 0-0 i första setet. Mer än så var det inte utan Maze körde över Arvid ordentligt och det var lite som i ett tortyrrum där väggarna kommer allt närmre och till slut så mosades Arvid mellan de och matchen var över.

Näst på tur var Simon som bibehållit den fina formen från SM och efter en lite knackig start spelade han sig in även i denna matchen. Simon dominerade hela det andra setet och visade upp ett forehandspel som Xu inte riktigt hängde med på och han kändes lite vimmelkantig för tillfället. Trots det tog han ikapp till 10-10 och det kändes lite tungt för stunden. Simon tog sig dock i den blåa kragen likt United-spelaren Cantona och satte två poäng i rad vilket gav 1-1 i set. De två följande seten var jämna men med Xu lite före i spåret hela tiden utan att Simon kunde ta sig förbi och till slut var Xu en värdig vinnare men med Simon ganska nöjd efter sin insats.

En paus med underhållande spel av Robert Svensson och Mattias Översjö då Holm + ungdom inte kunde komma till start följdes av matchen mellan Fabbe och Robban.

Revansch var att utkräva för Fabbe som förlorade i bortamötet. Men Robban som är i en väldans form hade en träff som är få förunnat. Robban var ständigt steget för Fabbe som ändå hade 10-10 läge i andra set men som gled honom ur nabbarna. Robban fortsatte att smälla på matchen igenom och Fabbe fick aldrig riktigt styr på defensiven vilket gjorde att offensiven blev lidande även om det blev en del goa inhoppande backhands.

0-3 mot Eslöv denna gången är ingen skam men att bara plocka 1 ynka set är inget vi är nöjda med. Det bästa för kvällen förutom Simons insats var att Fabbe slapp möta Xu Hui och att Törna förhoppningsvis har hittat nyckeln ut ur snickerboan lagom till nästa match då avstängningen är avtjänad.

Betyg 1-10 (10-delar ges endast över 9) PS. Betygen sätts för både Warta och Eslövsmatchen DS.

Simon Arvidsson: 7; gör det han ska mot Warta Men får ge sig mot Xu Hui trots en bra insats.

Fabian Åkerström: 4; Revanscherar sig i Warta matchen och avgör där, resten glömmer han nog helst!

Arvid Sunesson: 3; Kan det ha blivit för mycket kakor på hemvägen kanske? Sämsta insatsen på år i Rekordtröjan var i alla fall ett faktum mot Maze.

Andreas Törnkvist: 6; 3-0 mot Jiang ger starkt plus, avstängningen en aningens minus. Bäst med skrubbasnacket och en Linusimitation som var anständig!

Linus Mernsten: 6: Gör vad han och tar inte en kaka för laget för att vi andra ska få mer, sånt ger pluspoäng hos den här skribenten!

Silver till Råås herrar

I lördags åkte Robin, Ulrik, Arvid och Timmie hela vägen till en åker på Österlen där Borrbys idrottshall var placerad. På schemat stod först en seriefinal och senare en förhoppningsvis enklare uppgift och en härlig hemfärd.

Efter en aningens sen ankomst pga. Arvids semleköp i Ystad såg vi att Ajax för dagen hade toppat laget och en tuff uppgift var att vänta. Robin började dock strålande och slog Roger Malmqvist med 3-0 men mycket mer än det var inte att hurra för. Visserligen vann Arvid en match men att han förlorade Niklas Almström var inte vad som behövdes. Timmie gjorde också en bra start mot Roger och ledde med 2-0 i set innan Roger kom tillbaka och gjorde ställning 6-2 innan dubblarna som snabbt förlorades och slutställningen blev 8-2.

Klara silvermedaljörer mötte vi Söderkulla på eftermiddagen med målet att vinna med 8-0 för att Arvid återigen skulle få sig en semla i Ystad. Ulrik ville dock spela en sista dubbel i årets serie och förlorade tyvärr en match över fem set. 8-1 och trots förmiddagens förlust var det ganska glada miner med en silvermedalj runt halsen.

Silvergänget

Bjärnum och Kågeröd

Under helgen var några av våra spelare ute och tävlade. På lördagen vann Robin Sjöberg HS6 vid Bjärnumsträffen efter finalvinst över Friggs Jens Axelsson (11-4, 11-2, 11-5). Sedan tog sig Robin till kvartsfinal i HS5 och Amanda Gavelin till semifinal i F11.
Det var dags för Kågeröds ungdomstävling på söndagen. Där vann Indi Shergill P9 efter finalvinst mot Åstorps Joel Emilsson (11-4, 11-9, 11-7). Här blev Amanda Gavelin tvåa i F13.

Bilder 2014

Kanske har ni sett Arne Karlsson ”smyga” runt under de fyra dagar som SM varade med sin kamera, fotograferandes allt och alla som han brukar göra när vi har arrangemang på IH. Från Arne har vi fått en mängd bilder med motiv på framförallt klubbens alla deltagare och funktionärer. Vi tackar Arne för alla fina bilder och ni finner dem via länken nedan:

ArneK2014

Arne Karlsson

https://picasaweb.google.com/109015761444830043138/SM2014Arne?authuser=0&feat=directlink