Hemmamatch mot Spåret/Ängby

Nu är det dags för hemmamatch igen! Nu är det dags att ta sig an Spåret/Ängby som är en sammanslagning av de båda storklubbarna från Stockholm.

Hemmalaget har inte haft en helt perfekt säsong för att utrycka det milt. Efter en inledande poäng mot Halmstad har det inte blivit några fler och det är nu dags att ta ifatt lite poäng innan serien börjar om nästa omgång.

Spåret/Ängby är laget som är närmst Rekord på 3 poäng och alla förstår då betydelsen av denna matchen. Deras lag består av den unge svenske landslagsspelaren Elias Ranefur som tillsammans Daniel Schaffer spelar de flesta matcherna. Kryddat med det har de Brian Afanador, en sydamerikansk spelare som varit i Sverige flera år. Alternativt har de den egyptiske Lashin som är en mycket duktig och rutinerad spelare och som spelat för Spårvägen tidigare. Annars är uppmärksammades han mest ur svensk synvinkel då han slog ut Pär Gerell under OS i London.

Det garanteras en spännande match med extremt mycket på spel. Det innebär att allt möjligt stöd uppskattas från både spelare och ledare men det är också roligare på läktaren om det blir fler! Så ta med dig ett gäng vänner och kom till IH innan 18.30 för då drar matchen igång!

Vi ses där!

Rekord B 28/11

Nu på lördag den 28/11 klockan 11.00 tar Rekord B Herrar i Division 1 västra emot Åsa. Spelplats är Norrehedshallen där A-laget för många år sedan också hade ”hemmaplan”. Via länken nedan hittar ni tabell och samtliga matcher för alla lagen. Välkomna!

http://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD4717&k=LS4717&p=1

Förlust mot Österlen

Det blev en ny extremt svidande förlust i borta matchen mot Österlen BTK. Efter en ovanligt trevlig resa ner till Simrishamn blev hemresan alldeles för lång och grå!

Det hela började med att våran Wang föll relativt klart med 1-3 mot Österlens polska stjärna Filip Szymanski. Samtidigt spelade Törna på bordet bredvid mot Österlens Wang. En spelare som han imponerande besegrade förra året. Denna gången såg det ungefär lika dant ut denna gång och han hade ledning med 2-0. I det tredje setet behövde Wang en kantboll för att vinna setet till 11-9 och sedan var det slut på det roliga för oss i bortalaget.

0-2 i paus blev snabbt till 0-4 efter ytterliggare 2 matcher där vår Wang föll med 0-3 i kinesmötet och att en halvsjuk Simon som gjorde sitt bästa för dagen förlorade mot engelsmannen David McBeath, även det med 0-3.

Det här var en match som var extremt viktig för fortsättningen för serien och nu får laget kämpa för varje poäng och placering uppåt i tabellen!

Det börjar redan på tisdag då Spåret/Ängby kommer på besök till Helsingborg och då hoppas vi verkligen på storpublik!

Förlust hemma mot Eslöv

Set blev en tung tung afton på IH. Eslöv som kom till Helsingborg som favoriter bevisade verkligen att så var fallet när de lämnade. 0-4 och det vyer egentligen inget snack. Vid förluster lever man ju ständigt vid sina ”om” och Wang hade verkligen några sådana lägen i sina två matcher mot Robert Svensson och Xu Hui.

Jesper och Törna var aldrig riktigt med i sina matcher och föll med 0-3 i båda.

I och med ännu en förlust står vi kvar på 1 poäng i tabellen och det börjar bli dags att ta poäng. Nästa chans är borta mot Österlen och då hoppas vi alla har frisknat till och kommit i form för att vi ska kunna ge allt!

Nästa hemmamatch spelas den 1/12 och då är det bottenkollegan Spåret/Ängby som kommer på besök.

Rekord-Eslöv länken…

Här är länken till kvällens batalj i B-hallen IH, mot Eslövs AI.

Välkomna!

http://www.rpmedia.se/live

Hemmamatch mot Eslöv

ikväll är det återigen dags för hemma match för Vårat A-lag i Pingisligan!

Sveriges stora seriedominanter Eslövs AI kommer på besök och grabbarna i hemmalaget kommer behöva allt stöd de kan få!

Efter en knackig start är det dags att börja visa upp det fina spelet och den kämparanda som länge varit lagets signum! Förutsättningnarna inför dagens match är dock inte de bästa då Simon Arvidsson förväntas få stanna hemma pga. enihållande förkylning som gör att Jesper Hedlund eller eventuellt Arvid Sunesson får chansen att visa upp vad dem kan mot tuffast möjliga motstånd! I övrigt är det som vanligt med törna och Wang i hagen där man alltid vet att chanserna till vinster finns!

Bortalaget kommer till Helsingborg som stora favoriter och har imponerat under året, inte minst i Champions league där man vunnit samtliga 3 matcher i gruppspelet så här långt och leder alltså sin grupp  framför t.ex. Kristian Karlssons lag Pontoise från Frankrike.

Så som sagt är det dags för rekordpubliken att komma och göra sig hörda på IH när det 18.30 drar igång!

För den som inte kan vara i Helsingborg och titta men ändå vill följa oss går det givet is som vanligt via svenska bordtennisförbundets hemsida men till denna matchen kommer det även finns en stream där man kan kolla på matchen direkt via datorn. Enklast hittar du dit genom att följa länken här: Syd TV

Klubb Loop med The Tivoli 19/11

Då är det dags för Klubb Loop på The Tivoli igen! på torsdag 19/11 från kl. 19.00 (fri entré)

Välkomna!

flyer_125x175

Pensionärernas rapport hösten -15

Pensionärernas BTK har under hösten spelat 3 matcher.
Först mötte man Falkenberg på bortabord och matchen spelades med 6 st. 3-manna lag. Efter spännande uppgörelser slutade matchen 3-3.
Nästa match spelades på hemmabord mot Malmö. Efter många dramatiska matcher kunde Helsingborg bärga hem segern med 5-3. Denna match spelades med 8 st. 2-manna lag. Stor matchhjälte blev Roland Nilsson som besegrade Kennet Nilsson och säkrade 3-2 segern i den avgörande matchen som totalt betydde 5-3.
I veckan ställdes kosan till Varberg och möte med ett revanschsuget hemmalag. Trots ett kämpastarkt hemmalag drog Helsingborg längsta strået och segrade med 6-2. Även här spelades det med 8 st. 2-manna lag.
Höstens man i Helsingborgslaget har utan tvekan varit Ronny Bengtsson, som vunnit samtliga sina matcher. Han har inte bara vunnit sina matcher utan även sett till att motståndarna ökat sin andel av gråa hår då de försökt komma underfund med hans något udda spelstil. Hatten av även för spelande kaptenen Lars Freij, som förutom säker laguttagning bidragit med segrar i hagen.

Med vänlig hälsning
Sven

Törna på TV-bord

17.00 startar Törna sin  SOC-tävling. Det gör han dessutom på  ett av ITTF:s tv-bord. På http://www.ittf.com/ittv kan man följa hans match mot Portugals Joao Geraldo. En ung vänsterhänt spelare som bor och tränar i Tyskland som förra säsongen fick sitt genombrott och har en högre ranking än Törna. Det blir en spännande och underhållande match där v i givetvis hoppas Törna till slut står som segrare!

Rekordare redo för SOC

Imorgon startar Swedish Open Championship, i vardagsmun SOC. Tävlingen är en så kallad World Tour och världens bästa spelare samlas för att göra upp om titeln!

Med i tävlingen är också Malte Möregårdh, Simon Arvidsson och Andreas Törnkvist. Samtliga kom in som reserver efter att Sverige redan fyllt sin kvot och att andra deltagare tackat nej i efterhand. Malte spelar även U-21 under helgen.

För spelarna är det alltid en fantastisk upplevelse att spela SOC. Dels finns chansen till roliga,utmanande matcher mot spelare från andra delar av världen. Dels så är det sporren att spela inför hemmapubliken som är en blandning av en stor mängd svenska pingisspelare och ledare men också en hel del pingisintresserade människor!

Malte har precis kommit hem från en juniortävling i Ungern där resultatet var fullt godkänt och formen är förhoppningsvis uppåtgående! För två år sedan, förra gången SOC spelades, vann han mot en klart högre rankad spelare i första omgången och vi hoppas han lyckas minst lika bra denna gången!

Simon och Törna var under helgen i Frankrike och representerade sin respektive klubblag i Pro B. Törnas lag besegrade jumbolaget med 4-0 medan Simons lag dessvärre föll med 1-4 där Simon dock vann en av sina 2 matcher! Vi hoppas att det ska vara den optimala uppladdningen för att kunna gå in i hagarna i Eriksdalshallen för att leverera sin allra bästa pingis!

Ett stort lycka till riktar vi givetvis till våra spelare och till hela den svenska truppen. Kör så det ryker nu!