Stopp i semifinalen

Det blev två stycken hjärtkrossande förluster i båda semifinalerna.

I tisdagens bortamatch så började det tufft med en 0-2 start och inga vunna set för varken Simon mot Li YiJie eller Liang mot Tom Jarvis. Michal kom in och räddade laget för stunden när han via 3-2 mot Elias Ranefur och reducerade till 1-2 vid paus.

Efter pausen spelade både Simon och Michal felfritt mot Fabian (som byttes in istället för Elias) respektive Tom och vann med 3-0. Li YiJie som för kvällen spelade strålande vann enkelt mot Liang och ställningen var 3-3!

Slutspelsdrama och suddendeathdrama samtidigt! I första omgången ställdes Simon mot Li och Michal mot Tom. Precis som tidigare i matchen så vann Li och Michal och det blev ännu en omgång. Även denna gången Li mot Simon men Michal ställdes nu mot Elias. Simon fick revansch från tidigare setförluster men tyvärr blev det samma för Elias som tvingade fram en avslutande omgång med ett avgörande set. För oss spelade Simon och för Halmstad Li. Sjätte setet mellan spelarna i nu i ett helt avgörande läge. Sista setet blev jämnt och tillknäppt och var lika upp till 8-8. Där gjorde Li ett ryck och gav Halmstad segern.

En bedrövelse på plats men det gällde att snabbt ladda om inför returmötet på torsdagen.

Uppställningen på torsdagen blev inte optimal då Simon ställdes mot Li och Liang mot Fabian i de två första matcherna. Liang gjorde ingen av sina bättre matcher och föll klart mot Fabian. Samtidigt gjorde Simon en bragdmatch då han besegrade Li med 3-1 i set. 1-1 och återigen dags för Michal mot Elias. Michal var den bättre i hagen och vann med 3-0 och gav oss ledningen med 2-1 in i pausen.

Efter pausen så började återigen Simon och Liang. Halmstad bytte in Tom inför mötet mot Simon samtidigt som Liang ställdes mot Elias. En Elias som helt enkelt var för stark och stabil för Liang och vann med 3-0. Samtidigt så blev det en riktig holmgång i mötet på det andra bordet. Simon som fått stryk av Tom fyra gånger under säsongen stod för dagens andra bragdinsats och vann över fem set och säkrade övertidsspel och chans för Michal att avgöra mot Li.

Michal gjorde en bra match och hade sina lägen både vid ställning 1-1 och 1-2 i set men Li var till slut aningens bättre. Återigen var vi framme vid ett suddendeathavgörande! Återigen var det Simon och Michal för vår del och återigen fick Simon möta Li. På det andra bordet spelade Michal mot Elias, en uppställning som i Halmstad slutade 1-1 på tisdagen.

Simon fick en bedrövlig start och kom aldrig ikapp utan Li kunde defilera fram till setvinst. På det andra bordet kom även Michal i underläge innan han sakta men säkert åt sig ikapp fram till 10-10. Ett par setbollar åt vardera håll fram till avgörandet. En lång bollduell som Elias till slut kunde slå in och skicka Halmstad till final och sätta punkt för säsongen för vår del!

Vi tackar alla som stöttade laget under säsongen och nu ska kontrakten inför nästa säsong färdigställas så vi kan förbereda oss på bästa sätt!