Lag SM ungdom

Under helgen spelades finalspelet av Lag SM för ungdomar. I Halmstad avgjordes klasserna P14, P16 och HJ18 och respektive ålder för tjejer.

Vi representerades i F 16 av Amanda och Sofia och i HJ18 av Jakob och Herman. Under lördagen spelade lagen 3 matcher var och för grabbarna så började det tungt med 2 raka 0-3 förluster mot Ängby och Söderhamn. I dagens sista match så föll man mot Norrtull med 3-2 efter en klart bättre insats än tidigare under dagen.

Tjejerna började mot Åsa som man också besegrat i kvalet. Då vann spelarna varsin match och en dubbel. Denna gången föll man i dubbeln men då Sofia lyckades vinna två singlar och Amanda en så vann man ändå lagmatchen med 3-2. Även den andra matchen vanns med 3-2 och på samma vis så vann Sofia två och Amanda en singel. Deras sista match var mot blivande segrarna Mariedal och där var det bara dubbeln man vann i 1-3 förlusten.

Andra dagen gick det klart bättre för grabbarna då de vann båda de kvarvarande matcherna. I matchen var man illa ute då man vid 1-1 i matcher låg under med 0-2 i set i dubbeln. Då visade man styrka och vände den och sen avgjorde Jakob av bara farten fram till 3-1! I den sista matchen så besegrade man enkelt Partille/Linné och slutade till sist på en fin fjärdeplats!

Tjejerna låg bra till i medaljracet efter en fin lördag. Dagens första match blev mot Boo KFUM. Det blev en trist start då Amanda förlorade den inledande matchen med 1-3. Sedan stod Sofia för en stark insats och vann med mycket möda och stort besvär med 18-16 i avgörande set. Men kanske var krafterna tömda då för sedan blev den knapp 2-3 förlust i dubbeln innan Amanda föll även i den nästkommande singeln och 1-3 förlusten var ett faktum. Inför sista omgången fanns fortfarande chanserna till brons om det blev vinst samtidigt som Mariedal vann mot Bergkvara.

Amanda började stabilt och vann den inledande matchen med 3-0 innan Sofia återigen spelade ett femsetsdrama. Denna gången slutade det med en knapp förlust. 1-1 och en viktig dubbel väntade! Då spelade tjejerna helgens bästa dubbel och vann med 3-1. Sedan gick Amanda in och van klart med 3-0 och säkrade då bronsmedaljen!

Stort stort grattis tjejer!