SM 2017

I helgen som gick spelades senior-SM i Halmstad.

Tävlingen började redan på torsdagen och då med 20-årsklassen. Här var både Timmie och Filip med i gruppspelet men tyvärr kunde ingen ta sig vidare till slutspelet.

På fredagen började sedan de lite större elefanterna och vår trupp bestod i Henrik och Jesper som också spelade dubbel tillsammans, Pontus och Arvid som spelade dubbel tillsammans, samt vårt största hopp, Simon som otroligt nog övertalat Andreas törnkvist att spela dubbel med honom!

Först ut på dagen var Pontus som spelade mixeddubbel tillsammans med lilla syster Alma och gjorde det bra! Efter två segermatcher var man klara för åttondelsfinal och pressade där forna vinnarna och äkta makarna Anna och Magnus Månsson.

Efter den fina starten stannade det upp och alla våra dubbelpar försvann i sinas första matcher och det blev fullt fokus på singel där Jesper och Arvid fick börja direkt och kvala in, något båda lyckades med och alla spelare var klara för spel på fredagskvällen.

Här var det Pontus som fick det klart tuffaste mötet då han fick ta sig an den seedade Fabian Åkerström. Den uppgiften blev sedermera också för tuff och SM var därmed över för hans del. Arvid, Henrik, Jesper och Simon var däremot säkerheten själva och tog sig enkelt vidare till lördagens spel.

Där var Jesper först ut och var också den som åkte ut först då han ställdes mot toppseedade Kristian Karlsson och föll med 0-4. Näst på tur var Simon som ställdes mot nabbspelaren Marcus Johansson och hade inledningsvis vissa problem då han låg under med 1-2 i set. Men som en van rallyförare från Värmland trampade han då på gasen och vann 3 enkla set och var klar för åttondelsfinal.

Nästa man i spel var Arvid som hade en åttondelsfinal från förra året att försvara, hindret denna gången var Carl Ahlander Johansson från Munkedal. Matchen blev stenhård och setet var hela tiden jämna. Arvid var i underläge vid 2-3 i set men via 12-10 i sjätte och sedan 11-8 i skilje så var även han likt Simon vidare till nästa omgång.

Sista spelare var Henke som skulle möte Robert Eriksson som nu spelar för Lyckeby. Även detta var en hård match men där matchen svängde och seten inte alltid var lika jämna. Desto jämnare blev det i det avgörande setet då spelarna hamnade i ett 9-9 läge. Henke vid serve och efter en backhandserve stod det 10-9 och dags för ytterliggare en backhandserve. Efter att ha tvekat lite i spelat stod det 10-10 och kort därefter även 10-12 och Henkes SM var över.

Dags igen för Simon som fick möta Törna som han övertalat till att vara med för att spela dubbel! En gång forna klubbkompisar och då blev matchen också jämn och nervig och ställningen var framme vid 2-2 i set och 9-9 med Törna vid serve. Två klassiska backhandflippar från Simon senare och det blev motorväg fram till en 4-2 seger för Simon.

Kort därefter var Arvid tillbaka i hagen och lika snabbt som han trätt in fick han kliva ut igen efter en snabb 0-4 förlust mot regerande mästaren Jon Persson. 10-7 ledningen i andra setet blev allt för kostsam och matchen var aldrig mer spännande än vid 0-0 i första set.

Allt hopp stod då som väntat till sist på Simon! På andra sidan bordet i kvartsfinalen stod framtidshoppet Anton Källberg som numera spelar i Bundesliga. Och vilken fullständig utskåpning det var i de två första seten då Simon knappt syntes till i hagen. Men sin vana trogen hittade Simon en väg in i matchen och kvitterade fram till 3-3 i set via 12-10 i det sjätte setet. I skiljesetet var det fortsatt helt jämnt och spännande och spelnivån höjdes ytterliggare en nivå! Men till slut måste alla matcher ta slut och tyvärr innebar det också slutet för Simons SM detta året då han förlorade det sjunde setet med 9-11.

Anton fortsatte sedan fram och via två till sjuseteare så blev han årets guldmedaljör!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.