Törna slutar med bordtennis

Stubinen har legat och fräst länge och idag kom bomben via HD:s artikel med Linus.

Törna tog beskedet under slutspelet att den just färdigspelade säsongen också skulle bli hans sista. Slutspelet var allt laget ville fokusera på och därför har vi väntat med att meddela detta. Beskedet kom efter att ha tröttnat på att inte kunna prestera som han vill i matcher och för rädslan att han i sitt civila liv inte ska kunna använda armen som han vill.

Andreas Törnkvist kom till Rekord inför säsongen 2013/2014 från Frej i Växjö som han varit trogen ända sedan han som pojkspoling lämnade Vislanda BTK. Med sig från Frej hade han Fabian Åkerström som redan efter ett år lämnade oss för Halmstad. Törna har ständigt varit en stor förebild för våra yngre spelare, både i hagen men också utanför där han alltid ställt upp 100%, oavsett om det gäller dömning vid tävlingar eller bänkbärande under ”Kul i Juli”. Hans inställning och personlighet har varit oerhört uppskattat i klubben även om han fått mycket gratis av Bengan bara för att de båda är ”Bajare”.

Törna har tillsammans med Simon varit de två stabila pelarna i A-laget under de 3 senaste åren och de båda spelade också hem ett SM-guld i dubbel tillsammans förra säsongen.

Som Rekordare har hans axel ständigt varit ett diskussionsobjekt, med en paus under hösten förra året då han hade en av sina bästa perioder i livet då han var näst intill oslagbara i ligan och blev 3a i den internationella tävlingen Finlandia Open.

Han har 44-24 i kvot under 3 år i grundserien och givetvis starkt bidragit till våra 3 raka bronsmedaljer, där hans insatser i förra årets kvartsfinalserie mot Falkenberg var helt avgörande för utgången av de lagmatcherna!

Det är en personligen väldigt underligt att skriva en text där man ska säga adjö eller avtacka eller vad det nu är jag gör. Det blir också extra speciellt när det är en spelare, vän och motståndare som man till stora delar vuxit upp tillsammans med rent pingismässigt.

Det är inte svårgissat vem som vann det första tävlingen jag någonsin spelade som 8-åring, jo Törna. Och från den stunden så har han ständigt varit med på samma tävlingar, läger och nu till och med i samma lag de senaste åren. Det hela har varit en spännande resa som för Törnas del kanske aldrig riktigt nådde slutmålet pga. sin axel. Nu önskar man bara honom lycka till i hans nya resa och jag ser redan fram emot när vi återigen spelar i samma lag, om sisådär 20-30 år båda två med skägg och långnabb på backhan!

Anmälan öppen till Veteran EM 2017

Nu är anmälan öppen till Veteran EM 2017, all information registrering sker via: http://se.evc2017.com/

 

KM 2016

Under söndagen var det årets mest prestigefulla tävling! Klubbmästerskapen är en tävling där hela klubben samlas och umgås samtidigt som det spelas hårda matcher. Det är både vanliga klasser för ungdomar och seniorer men också för föräldrar och andra motionärer.

Här har vi vinnarlistan och bilder både på pristagare och andra!

Herrsingel:

1: Simon Arvidsson – 2: Andreas Törnkvist

image

HJ 17:

1: Filip Karlsson – 2: Alexander Becker

image

Damsingel:

1: Anita Andersson – 2: Dorentina Shabani

image

300-400  rankingpoäng:

1: Oliver Guldstrand – 2: Noah Lundgren

image

P9:

1: Oliver Guldstrand – 2: Wille Carlsson

image

P13

1: Liam Becker – 2: Matthias Sandholt

image

OTP (Otränade pappor)

1: David Jensson – 2: Lars Bengtsson

image

OTM (Otränade mammor)

1: Carina Lovén

image

Motionssingel

1: Bo Andersson – 2: Magnus Andersson

image

Felhandsingel

1: Arvid Sunesson – 2: Andreas Törnkvist

(tyvärr blev det fel på bilden. För att se den surfa in på Rekords facebook)

Lottad dubbel

1: Arvid Sunesson/Liam Becker – 2: Simon Arvidsson/Ted Lovén

(tyvärr blev det fel på bilde. För att se den surfa in på Rekords facebook)

Familjedubbel

1: Arvid och Björn Sunesson – 2: Liam och Alexander Becker

image

Här kommer nu en hög med bilder från dagen. Tacka alla som var med och gjorde dagen så bra!

imageimageimageimage

 

 

Kul i Juli 2016

Till ”Kul i Juli” i Grytan (som vi brukar hjälpa till med) har Ni möjlighet att beställa biljetter förmånligt via klubben!
Beställ biljetter via btk.rekord@telia.com så slipper du betala någon förköps- och expeditionsavgift.

Se nedan i bifogat formulär för artister och datum:

Kul i Juli 2016

Liam blev 3a i Skånes U-GP slutspel

Idag avgjordes Skånes U-GP slutspel i Skurup. Liam blev efter några sena återbud från klubbens spelare vår enda deltagare. Han spelade i en jämn P12 klass där det var 4 spelare med och alla mötte alla. Efter två tuffa 1-3 förluster tog han sig starkt samman inför sista matchen och vann den med 3-1 och knep med det tredjeplatsen!

 

image

Slutspelat för A-laget

Efter en gastkramande tillställning hemma förra veckan där det först i andra suddenomgången kunde avgöras tog sig A-lagspojkarna till Eslöv för den tuffa returen.

Redan i lördags var de på plats och såg Eslöv vinna den första finalmatchen i Champions League så att det var en tuff uppgift visste man om.

Att det skulle bli riktigt så tufft som det visade sig var man kanske inte helt beredd på. 0-4 blev siffrorna och även om både Törna och Simon hade lite lägen i sina matcher där de föll med 1-3 mot Robert Svensson och Mattias Översjö så var det ändå så att Eslöv var starkare på alla plan.

Vårat lag mattades givetvis betydligt i helgen då vi fick reda på att Wang Zhi Xu som spelat som bäst nu i slutspelet var tvungen att åka till Kina och kunde alltså inte vara med igår.

Att summera denna säsongen är inte det enklaste utan tänka på kontraster. Från att ligga sist till att komma 3a i slutspelet är en vändning som heter duga och spelarna och ledarna ska efter avslutningen känna sig stärkta till nästa säsong.

Just nu är det full fokus för vissa att toppa formen ännu en gång för några utlandstävlingar medan vissa tar sommarlov och hoppas på att nästa säsong blir ännu bättre.

För klubben pågår slipandet av laget till nästa år för fullt och under försommaren kommer vi kunne presentera lagets spelare en efter en!

KM 2016

KM-2016
söndag 15 maj i Idrottens Hus, B-hallen.

Tävlingen startar kl 09.00. Anmälda
spelare skall anmäla sin närvaro senast
kl 08.40 i sekretariatet. Om du kommer i tidsnöd så ring 0704-824145 och tala om att du är på gång.
Sedan kör vi de olika klasserna efterhand.
Cafeteria är öppen under hela tävlingen.

Frågor eller eventuella återbud innan
tävlingsdagen: btk.rekord@telia.com
Om du vill meddela något under tävlingsdagen så använd inte mejl utan ring 0704-824145.

Välkomna till en trevlig dag tillsammans!
BTK Rekord

J-SM i Mölndal

Det blev en fullt godkänd helg under J-SM i Mölndal.
Dorentina som var ensam tjej i rekordtröja tog sig, efter en riktig nagelbitare i gruppen, vidare till A-slutspel. Tyvärr var lottningen inte till hennes fördel då hon ställdes mot den toppseedade Filippa Bergand från Åsa.

Sebastian Nilsson som kom med som reserv bara någon dag innan tävlingen skulle avgöras gjorde riktigt bra ifrån sig! Efter att nästan vunnit en match i gruppen väntade B-slutspel. Där vann han 2 goa matcher innan han föll med 1-3 i kvartsfinalen.

Filip och Timmie vann båda sina grupper enkelt och tillsammans vann de också deras första match i dubbelturneringen. Tyvärr föll de i sin andra match och Timmie föll även tätt därpå i slutspelets första omgång. Detta efter att ha ledning med 2-1 som tappades till 2-4.

Filip fortsatte sitt segertåg i första omgången då han besegrade Hannes Svensson från Frej innan Viggo Kippel från Spårvägen blev ändstation. Efter 3 jämna set var det underläge med 1-2 tyvärr och då blev det för tufft att orka vända och det slutade 1-4 för Filip denna gången i SM.

Nu väntar det ett KM nästa helg innan det också är ett Lag-SM för juniorkillarna före säsongens slut.

 

image

Ingen träning på Kristi himmelsfärd

Idag är det ingen vanlig träning på IH. Däremot är det fritt fram att komma och spela med någon kompis mellan 12-14 då klubben har bokad hall men ingen organiserad träning med tränare.

 

Suddendeathförlust i första SM-semin

Det blev en riktig nagelbitare till match igårkväll på IH. Trots Eslövs stora favoritskap så blev det en sjuhelsikes bordtennismatch mot vårat kära hemmalag!

Xu Hui, Eslövs stora stjärna var säkerheten själv i sina 2 inledande matcher och lika säker var vår Wang i sin första match mot Mattias Översjö. Simon tog sig an Robert Svensson i den första omgången och hamnade med 0-2 underläge och gamla semifinalminnen fladdrade i bakhuvudet. Men Simon verkade inte bry sig, utan åt sig ikapp och förbi, till en början lätt som en vårbris men i skiljesetet så var det full storm från Simon och det stod efter 4 matcher 2-2.

Ställningen 2-2 och Xu Hui var inte med i den sista omgången, det är än förutsättning vi var nöjda över. Nu gick Wang in mot Robban och Törna mot Översjö. Och båda matcherna fortsatte på det inslagna jämna spåret.

Törna började halvdant men spelade upp sig och tog förlösande det viktiga tredje setet efter att nästan tappat ledningen där. Wang hade också vunnit det tredje setet på bordet bredvid och det var minst lika viktigt då han reducerade till 1-2!

Efter detta innebar varje poäng stora känsloyttringar från spelarna, bänkarna och inte minst publiken! Det fortsatte jämnt och slitigt i båda matcherna där Wang fullföljde sin vändning vilket även var Robbans andra tappade 2-0 ledning. Översjö lyckades vinna ett jämnt fjärde setet och sen också ett inte lika jämnt skiljeset så att lagmatchen slutade 3-3.

Suddendeath väntade, något vi varit starka i under kvartsfinalen mot Warta! Nu visste vi att motståndet var starkare, in minst Xu Hui som var given en plats på de två borden. Eslövs andra spelare blev Robban. Vi ställde upp med Simon mot Xu och Wang mot Robban.

Xu dominerade sitt set från första boll och trots att lite spänning skapades mot slutet var det aldrig nära för Simon. På det andra bordet ledde Robban samtidigt med 10-6 och hade alltså 4 lagmatchbollar.

Detta var inget som berörde Wang utan han utjämnade till 10-10 som sedan blev 11-10, 12-11, 13-12, 14-13, 15-14 innan Wang på sin första setboll vann med 17-15!

1-1 eller 4-4 innebar en ny omgång. Otroligt nog så blev det samma spelaruppställning och återigen så vann Xu lite för enkelt mot Simon.

Wang var bättre med mot Robban denna gången även och motståndaren ständigt var steget före, fram till 8-8. Då kändes det som att det skulle komma ytterligare en vändning men istället var det Robban som till slut kunde få avgöra och ge Eslöv segern med 6-4.

En enorm insats av grabbarna i laget och nu ska det laddas om och slipas på taktik och spel för att kunna räcka hela vägen om en vecka!