SM semi nr 2.

Igår vann herrarna första matchen i semifinalmötet mot Söderhamn efter en riktig nagelbitare. Vi får förmoda att det är ett rejält revanschsuget Söderhamn som kommer till IH på torsdag 27/4 för att försöka få till en tredje och avgörande match?! Våra hjältar vill å andra sidan avgöra semifinalen för att slippa en nervkittlande ödesmatch på söndag. Dramatiken följs bäst på plats, matchstart på torsdag i B-hallen är kl. 18.30 och vi hoppas såklart på stort publikstöd.

Välkomna!

Inga träningar 1/5-2017

Måndagen 1/5 är det inga träningar eftersom Idrottens Hus är stängt.

Seger i första semifinalen

Det blev en gastkramande drabbning i den första semifinalen som avgörs i bäst av tre lagmatcher.

A-laget spelade på måndagskvällen en som vanligt extremt lång och jämn match. Denna gången uppe i Söderhamn som i sin kvartsfinal besegrar Warta med 2-0 i matcher.

Det började riktigt illa denna gången då både Mehdi och Simon verkade tagna av stundens allvar föll med 0-3 mot Hampus Nordberg respektive Simon Berglund. Mehdi ledde 10-6 i första set men tappade det och kom aldrig riktigt in i matchen igen och Simon var helt enkelt inte att känna igen.

Så 0- 2 innan vi knappt hunnit börja och det var tunga steg som klev in i omklädningsrummet i Söderhamns idrottshall. Efter några väl valda ord till varandra så var det med bestämda steg spelarna och coacherna Arvid och Yao kom ut för att vända matchen.

Det började med att Simon fått nytt liv och besegrat Hampus som tidigare i slutspelet varit obesegrad. Efter det föll tyvärr Michal mot Viktor Brodd med samma siffror som Simon segrat med, 3-1.

Och det var nu dramat började. Michal lyckades göra processen kort med Simon vilket gjorde ställning till 2-3 och all press låg på Mehdi att få fram 3-3! Hans match stod hela tiden och vägde och ställningen var 1-2 i set när Michal avgjorde sin. Brodd spelade sp stabilt och bra som man blivit van vid att se medan Mehdi växlade i sitt spel lite mer. Plötsligt hade Brodd skaffat sig 3 matchbollar vid 10-7 innan Mehdi gör några fantastiska bollar och plockar 5 raka poäng!

I skiljet följs spelarna åt väl och det är först i slutet Brodd drar ifrån och återigen skaffar sig 2 matchbollar. Men mehdi räddar återigen matchen, denna gången vi några fina servar. Några poäng senare står han med nävarna sträckta i luften som segrare!

3-3 i lagmatchen och setsuddendeath väntade. Simon mötte då Hampus och Mehdi fick efter segern förtroendet och skulle möta Simon Berglund. Ett förtroende som verkade gå i kras då Simon tog ledningen med 5-1 och 8-4 innan Mehdi tog 4 raka fram till 8-8. Närmre än så kom han tyvärr aldrig utan det blev förlust i setet. Tur då att Simon sparat det bästa till sist och vann komfortabelt på sitt bord.

Detta innebar ny omgång då Simon denna gång fick äran att besegra Viktor Brodd efter att återigen startat lysande och kunnat defilera in med matchserien.

På andra bordet var det också ännu en gång Simon för SUIF men Michal för oss! Denna förändring gjorde hela skillnaden och Michal dominerade setet från start till slut!

En segerdans i omklädningsrummet senare så satt alla spelarna i minibussen igen för att trotsa snöovädret tillbaka till Stockholm.

Nästa match är hemma på torsdag 18.30. Missa inte detta!