HD-miljonen

Idag var vi hos HD då HD-miljonen skulle delas ut. Klubben fick 50 000 att använda på annonsering i tidningen eller på nätet. Något som passar bra inför stundande arrangemang! På plats som representanter var Alf Eriksson från styrelsen och Pontus Rööse från Elitgruppen.

Serieseger!

81 år efter klubbens bildande kom igårkväll den första seriesegern i herrarnas högsta serie.

Efter en nervkittlande match som så många gånger förut denna säsongen blev en nagelbitare utöver det normala. Om man skulle tänka tillbaka till samtliga lagmatcher under hela säsongen så är det just känslan av nerv, spänning och kämparglöd som kommer tillbaka match efter match. Antalet matcher där lagmatcherna sista boll har avgjort till vår fördel fram till 4-2 eller 4-1 när den senare matchen redan avgjorts är klart över hälften där de sista 4 matcherna varit exakt sådana. Dessutom har ca. 40 % av våra matcher avgjorts i fem set där vi under säsongen varit den starkare i majoriteten av matcherna.

Åter till matchen mot Kävlinge. Vi började med att Simon gjorde en fullständigt enastående match mot deras etta Liao Chen Ting och vann med 3-1 på ungefär lika lång tid som Mehdi tog på sig att förlora med samma siffror mot Magnus Molin.

1-1 i lagmatchen och dramat kom igång på allvar. Mehdi mötte Liao och Michal gick in mot An Shu. Spänningen var total från första boll i Mehdis match då han spelade upp sig rejält från första matchen och tog det första setet och gick fram till setboll i det andra. Tyvärr blev det förlust där och det stod 1-1. Då hade Michal visat klass och gått fram till 2-0 och allt såg ut att vara frid och fröjd. Men sin vana trogen lyckas Michal på något sätt spela ytterliggare en lång match då han förlorade det tredje setet och sedan en 7-3 ledning i fjärde fram till 2-2. Detta gjorde att det kändes som fördel för kävlingespelaren inför skiljesetet.

Samtidigt hade Mehdi på nytt tagit ledningen med 2-1 i set innan han blev överkörd med 11-3 fram till 2-2 i set! Känslan var att det var uppförsbacke även för Mehdi. Något han vägrade att hålla med on utan sprang iväg till 5-2! Då vaknade Liao till och vände till 5-6 och efter det blev det jämnt hela vägen upp till 10-9 för Mehdi.

Michal hade på sitt bord inlett skiljesetet katastrofalt och låg under med 3-8 innan han boll för boll åt sig närmre och var framme i lika läge vid 9-9! En serve senare var även han framme vid 10-9 och matchboll. En poäng senare var det utjämnat igen då An Shu smashade in en boll till 10-10. Därefter hade An Shu 2 matchbollar som Michal kunde rädda båda två och det stod 12-12.

Mehdi hade på samma gång tyvärr missat chans och när sen Liao fick sin chans vid 11-10 så var matchen över och pressen blev allt tyngre på Michal vid sidan om, vinsten och hoppet om serieseger levde en förlust däremot hare gjort att chansen runnit genom fingrarna. Michal gillade läget och lyckades ta två poäng i rad och vann matchen och kvitterade lagmatchen till 2-2!

2-2 och 2 vinster till krävdes av Simon som ställdes mot An Shu och Michal som ställdes mot Molin.

Simons match räknade man in  förhand medan Michals var mer tveksam efter hans relativt svaga insats i den första matchen. Men ack så fel man hade då Michal efter att ha tappat det första setet fullständigt kontrollerade allt som hände i hagen och var aldrig hotad i resten av matchen.

Tyvärr hade man också fel om Simons match då An Shu såg ut som den smash och blockeringsmaskin han var för 10-20 år sedan! En fustrerad Simon slängde med huvudet och slog ut med armarna titt som tätt efter att ha fått se bollen passera honom.

En viktig sekvens var vid ställningen 1-1 i set och underläge 3-8, då plockade Simon 8 raka bollar och tog ledningen med 2-1 och då var väl ändå matchen i hamn?

Inte ens nära tänke An Shu utan gick ut och vann med 11-3 i nästa set och återigen var det dags för en femsetare. Där gick Simon upp till 4-1 och såg ut att ha kontroll. Då kom det en servemiss och plötsligt var An Shu framme i ledning 7-5 och nervositeten runt omkring i hallen var starkt påtaglig. Simon kämpade och slet och vägrade ge bort några poäng, något som i längden lönade sig och bollar som tidigare flugit förbi honom på bordet gick istället ut från An Shu och Simon kunde efter att ha slagit in matchbollen jubla tillsammans med lagkamraterna efter att också ha bjudit alla på IH på det Linus döpt till ”sprattelsälen” som segergest!

En fullständigt lysande grundserie avslutade precis på samma sätt som laget hela säsongen spelat då man på något sätt alltid funnit en väg till lagseger och man har bara tappat 5 poäng under hela säsongen där 4 varit mot Eslöv. Sannerligen imponerande!

Nu väntar ungefär en månads vila, träning och uppladdning inför semifinalerna som börjar efter att kvartsfinalerna avgjorts!

Tack alla som var och stöttade laget igår och alla som under säsongen stöttat på ett eller annat sätt. Och som Linus sa, nu behöver vi bara vinna 4 matcher till för att få en guldmedalj runt halsen!

 

Seriematcher i mängder

Under föregående vecka och helg så var det en mängd seriematcher som spelades för klubben i alla tänkbara serier.

Det hela började med vårt division 5 lag som hemma på IH tog emot IFK Lund på tisdagskvällen. Med ungtupparna Matthias och Liam i laget tillsammans med de inte fullt lika unga Kjell Hansson och Anita Andersson så blev det en seger med 8-3 där de två dubblarna vid 5-3 ledning båda vanns med 3-2 i set!

Dagen efter åkte laget med visst spelarbyte mot Bjärred och föll tyvärr tungt med 5-8 och med 2 omgångar kvar så ser det tufft ut att få ett nytt kontrakt till nästa säsong, men skam den som ger sig!

På torsdagen var det dags för A-laget att åka upp till Göteborg för att försöka utnyttja chansen till serieledning då Eslöv tidigare i veckan förlorat mot Halmstad. Laget bestod som vanligt av Simon, Michal, Mehdi med Arvid och Yao med som coacher/reserver.

Lagmatchen blev som vanligt och brukligt väldigt jämn och spännande och våra tillresta Värmlandsfans fick valuta för entrépengarna. Simon började mot franske veteranen och f.d storstjärnan Damien Eloi. Där blev det svängigt värre både i spel tack vare Elois konstslag och konstiga slag, men också beroende på de bådas taktiska förändringar under matchens gång. 2-2 var ställningen då Eloi sprang ifrån och Simon hamnade efter med 0-5 innan sidbytet och sedan fortsatte det bara fram till förlust med 2-3 i set. Mehdi hade samtidigt spelat sig fram till en 2-1 ledning på bordet bredvid mot Hampus Söderlund. Efter en stabil insats i det fjärde setet kunde han också avgöra fram till 3-1 och utjämna lagmatchen fram till 1-1!

Då var det dags för Michals tur att äntra hagen. På andra sidan stod ytterliggare en veteran, Magnus Månsson. Magnus som Michal i sin debutmatch i Göteborg för drygt 2 år sedan förlorade mot. Även denna gången blev det en tuff match för Michal som aldrig riktigt kom undan från Magnus snabba spel och rappa backhand. Till slut blev det en svidande 2-3 förlust och det kändes inget vidare vid sidan om. Desto bättre var det då att Simon varit säkerheten själv på bordet vid sidan om och kört över Hampus med 3-0 och återigen var vi framme vid ett likaläge efter fyra spelade matcher, 2-2.

Förutsättningarna inför sista matcherna var då glasklara. För att ta över serieledningen var Mehdi tvungen att besegra Magnus Månsson och Michal behövde vinna mot Eloi.

Mehdi som spelat bra i första matchen fortsatte på samma spår och Magnus ork kanske började tryta för desto längre bollarna pågick desto bättre vinstprocent hade Mehdi! Snabbt och lätt avverkade han hela matchen och 3-0 segern var kassaskåpssäker.

Michals match mot Eloi var desto mer spännande och förra mötet mellan de båda spelarna slutade med en 3-2 seger för fransmannen. Denna gången var Michal mer på hugget från start och kunde kämpa sig till en 2-0 ledning utan att Eloi riktigt kommit igång. I det tredje setet var det Eloi som istället kunde styra Michal och det började plötsligt smyga sig in en liten jobbig känsla i hallen. Michal ville inte vara den som förstörde den eventuella segerfesten utan kom ut i det fjärde setet och dominerade totalt fram till 11-5 och seger med 3-1 set och fastställde då lagsegern med 4-2!

Nu väntar Kävlinge hemma på måndag som sista match i grundserien och blir det vinst där slutar vi som seriesegrare och får välja motstånd i semifinalen!

På lördagen spelades det matcher lite runt omkring i landet för våra lag. Närmas var våra division 2 tjejer som spelade hemma på IH på Kättismåla. Efter en lång och hård match på runt 3 timmar kunde till sist Kättismålatjejerna få sträcka händerna i luften efter att ha vunnit med 6-4. Dorentina var återigen säkerheten själv och vann sina 3 singelmatcher. Tyvärr blev det förlust i 3 stycken femsetsmatcher och då blev det svårt att vinna lagmatchen!

Uppe i Munkedal spelade division 1 laget för att säkra kontraktet. Det gjorde man genom att börja mot ett toppat Munkedal och man lyckades där göra sin sämsta lagmatch för säsongen vilket började när Arvid föll med 0-3 i första matchen och förvärrades när Pontus och Arvid samtidigt förlorade sina nästa matcher. 2-8 blev slutresultatet och det enda positiva med det var att laget slapp stressa under lunchen.

I andra matchen för dagen var det en bättre taggning från början och coach Stefan satte in essen Pontus och Arvid direkt för att får en bra start. En taktik som lyckades då laget sprang iväg till 7-1 ledning inför dubblarna där endast Timmie fick en plump i protokollet med 2-3. Arvid och Pontus gjorde processen kort i den första dubbeln och det blev en 8-1 seger och snabb hemresa!

Den sista serien vi hade lag som spelade i under veckan var i division 3 som hade sammandrag i Halmstad. Här blev det en jobbig dag och det roligaste med dagen var kanske att Jerry Bengtsson gjorde comeback i Rekordtröjan.4-8 mot serieledarna från Lund och sedan 1-8 mot Malmö där gamle dansken Christoffer Petersen som tidigare spelat i vårat A-lag spelade den här gången. I och med förlusterna blev det klart att det blir nedflyttning för laget som hela året kämpat på väl efter förutsättningarna!

 

Nu är det knappt 2 veckor kvar tills de flesta serierna kommer vara färdigspelade och vi tränar på lite extra nu inför avslutningen!

INSAMLING

Personlig och organisatorisk tragedi därför anordnar vi nu en insamling!

Inbrott i Bengt Levins lägenhet fredagen den 3 mars. Förutom obehaget ett inbrott innebär när en inbrottstjuv varit inne i någons lägenhet, så blev det en rejäl smäll för klubben. Bengt har i många år i sin lägenhet handhaft Rekords kontantkassa och det hittade så klart tjuven.

En ytterst kännbar förlust för en fattig pingisförening. Visst man skall inte ha kontanter på det sättet, men med tanke på att bankerna inte tar emot kontanter och att det är väldigt dyrt med att skriva avtal med Loomis, så var det så här. Försäkringsbolagen har ju ett regelverk när det gäller hur mycket kontanter man får förvara på det sättet, så bidraget därifrån blir ringa.

Därför måste vi nu hjälpas åt för att mildra skadorna för klubben och vi startar en insamling. Alla bidrag, stora som små, är välkomna! Skicka pengarna till BTK Rekords bankgiro 221-0482 alternativt swisha till 076-1255294, mottagare vår kassör Thomas Dahl. Skriv ”insamling” på din betalning.

Arvid Sunesson och Pontus Rööse, initiativtagare.

SM 2017

I helgen som gick spelades senior-SM i Halmstad.

Tävlingen började redan på torsdagen och då med 20-årsklassen. Här var både Timmie och Filip med i gruppspelet men tyvärr kunde ingen ta sig vidare till slutspelet.

På fredagen började sedan de lite större elefanterna och vår trupp bestod i Henrik och Jesper som också spelade dubbel tillsammans, Pontus och Arvid som spelade dubbel tillsammans, samt vårt största hopp, Simon som otroligt nog övertalat Andreas törnkvist att spela dubbel med honom!

Först ut på dagen var Pontus som spelade mixeddubbel tillsammans med lilla syster Alma och gjorde det bra! Efter två segermatcher var man klara för åttondelsfinal och pressade där forna vinnarna och äkta makarna Anna och Magnus Månsson.

Efter den fina starten stannade det upp och alla våra dubbelpar försvann i sinas första matcher och det blev fullt fokus på singel där Jesper och Arvid fick börja direkt och kvala in, något båda lyckades med och alla spelare var klara för spel på fredagskvällen.

Här var det Pontus som fick det klart tuffaste mötet då han fick ta sig an den seedade Fabian Åkerström. Den uppgiften blev sedermera också för tuff och SM var därmed över för hans del. Arvid, Henrik, Jesper och Simon var däremot säkerheten själva och tog sig enkelt vidare till lördagens spel.

Där var Jesper först ut och var också den som åkte ut först då han ställdes mot toppseedade Kristian Karlsson och föll med 0-4. Näst på tur var Simon som ställdes mot nabbspelaren Marcus Johansson och hade inledningsvis vissa problem då han låg under med 1-2 i set. Men som en van rallyförare från Värmland trampade han då på gasen och vann 3 enkla set och var klar för åttondelsfinal.

Nästa man i spel var Arvid som hade en åttondelsfinal från förra året att försvara, hindret denna gången var Carl Ahlander Johansson från Munkedal. Matchen blev stenhård och setet var hela tiden jämna. Arvid var i underläge vid 2-3 i set men via 12-10 i sjätte och sedan 11-8 i skilje så var även han likt Simon vidare till nästa omgång.

Sista spelare var Henke som skulle möte Robert Eriksson som nu spelar för Lyckeby. Även detta var en hård match men där matchen svängde och seten inte alltid var lika jämna. Desto jämnare blev det i det avgörande setet då spelarna hamnade i ett 9-9 läge. Henke vid serve och efter en backhandserve stod det 10-9 och dags för ytterliggare en backhandserve. Efter att ha tvekat lite i spelat stod det 10-10 och kort därefter även 10-12 och Henkes SM var över.

Dags igen för Simon som fick möta Törna som han övertalat till att vara med för att spela dubbel! En gång forna klubbkompisar och då blev matchen också jämn och nervig och ställningen var framme vid 2-2 i set och 9-9 med Törna vid serve. Två klassiska backhandflippar från Simon senare och det blev motorväg fram till en 4-2 seger för Simon.

Kort därefter var Arvid tillbaka i hagen och lika snabbt som han trätt in fick han kliva ut igen efter en snabb 0-4 förlust mot regerande mästaren Jon Persson. 10-7 ledningen i andra setet blev allt för kostsam och matchen var aldrig mer spännande än vid 0-0 i första set.

Allt hopp stod då som väntat till sist på Simon! På andra sidan bordet i kvartsfinalen stod framtidshoppet Anton Källberg som numera spelar i Bundesliga. Och vilken fullständig utskåpning det var i de två första seten då Simon knappt syntes till i hagen. Men sin vana trogen hittade Simon en väg in i matchen och kvitterade fram till 3-3 i set via 12-10 i det sjätte setet. I skiljesetet var det fortsatt helt jämnt och spännande och spelnivån höjdes ytterliggare en nivå! Men till slut måste alla matcher ta slut och tyvärr innebar det också slutet för Simons SM detta året då han förlorade det sjunde setet med 9-11.

Anton fortsatte sedan fram och via två till sjuseteare så blev han årets guldmedaljör!

4-1 seger mot Halmstad!

Det blev en superspännande match när Halmstad kom på besök på tisdagskvällen.

Halmstad som precis förstärkt med en kinesisk spelare kom med 3 raka segrar och på väg uppför i tabellen. Vårat lag gör allt för att fortsätta hålla sig top 2 i ligan så man slipper kvartsfinalspelet.

När laguppställningarna kom så visade det sig att hemmalaget ställt upp Simon som etta Michal tvåa och Mehdi som trea. Halmstad gjorde en annorlunda rockad då kinesen var uppställd som trea och började mot Simon, Fabian Åkerström ställdes som etta mot Michal och Harald Andersson skulle möta Mehdi efter pausen.

Matchen började i ett högt tempo direkt och spänningen kunde man inte klaga på från första stund. De första två matcherna gick båda två till skilje trots att Simon hade matchbollar fram till 3-1. Han lyckades dock avgöra i skiljesetet samtidigt som Michal trots ledning 10-9 föll med 10-12 och det var 1-1 i lagmatchen.

Mehdi mot Harald och Simon mot Fabian var matcherna som följde och återigen blev det två skiljematcher. Denna gången lyckades hemmaspelarna vinna båda två efter att ha styrt hela vägen och gav laget ledning med 3-1!

Sista omgången var Michal mot Harald och Mehdi mot kinesen Chuan Xi Han. Mehdi hade tyvärr inte mycket att säga till om och det var efter 0-3 i den matchen upp till Michal om det skulle bli 1 eller 2 poäng.

Michal tog ledningen med 2-0 i set och allt kändes fint innan Harald fick grepp om matchen och efter att vänt 3-7 i fjärde set var det återigen dags för ett avgörande set. Här svängde det hela tiden fram och tillbaka och Harald hade ledningen vid 9-8 innan Michal tog tre raka poäng fram till matchvinst med 11-9!

En lång, spännande och många gånger välspelad match tog till slut efter över 3 timmar och hemmalaget kunde återigen få jubla efter att ha krigat på boll för boll både i hagen och utanför!

 

Nu laddar spelarna om för nationella mästerskap till helgen och nästa hemmamatch är den 20 mars vilket också är säsongsavslutning då slutplaceringarna i ligan ska avgöras!