Vinst mot Söderhamn i semin.

Det blev 4-0 i kvällens match mot Söderhamn i semifinalen, därmed står det klart att man möter Eslöv i finalen som även de vann med 4-0 mot Halmstad. Vi ser nu fram emot finalen och återkommer med tider och dagar när det är spikat.
Nedan några bilder från kvällens match!

 

SM-silver för Matthias

I helgen avgjordes U-SM i Eslöv där Matthias Sandholt var vår enda deltagare.

Det hela inledde med poolspel i P-12 och det var inga problem utan han gjorde rent hus med 9-0 i set vilket inte blev sämre av att han tillsammans med Oliver Engström från Oskarshamn vann den första omfången med 3-0!

Dag två var också framgångsrik då han efter att ha vunnit den inledande matchen i slutspelet fick möta den seedade Carl Wallerstedt från Askim. Här skedde det en otrolig vändning som kanske Mehdi fick inspiration av. 1-2 i set och mängder med setbollar mot sig, då hittade Matthias nya krafter och idéer och vände och vann med 4-2 i set.

 

Av vara farten vann han sen nästa match också mot den seedade Melvin Andersson från Tyresö! I och med dessa segrar blev han klar för söndagens kvartsfinalspel.

Och inte ville han vara sämre i dubbel inte…

Efter en stabil 3-0 seger i den första lördagsmatchen ställdes man mot det toppseedade paret Björkryd/Larsson i kvartsfinal.  Men här visade grabbarna stor styrka när man via 3-1 där alla segerset var med 2-bollars marginal gick vidare till semifinal och en säkrad medalj. Men det var man inte nöjd med utan man fortsatte bara. Trots underläge 0-2 så vände de och vann med 3-2 och en finalplats var säkrad.

På söndagen när det skulle avgöras spelare Matthias fortfarande bra och pressade Sverigeettan och slutsegraren i P-12 Leonard Lindkvist till ett sjunde och avgörande set där det blev förlust med 7-11.

Samme Lindkvist satte även stopp för gulddrömmarna då han stod ivägen i dubbelfinalen där det blev en 1-3 förlust.

Men ett stort stort grattis till det fina spelet och SM-silvret till Matthias!

 

SM semi nr 2.

Igår vann herrarna första matchen i semifinalmötet mot Söderhamn efter en riktig nagelbitare. Vi får förmoda att det är ett rejält revanschsuget Söderhamn som kommer till IH på torsdag 27/4 för att försöka få till en tredje och avgörande match?! Våra hjältar vill å andra sidan avgöra semifinalen för att slippa en nervkittlande ödesmatch på söndag. Dramatiken följs bäst på plats, matchstart på torsdag i B-hallen är kl. 18.30 och vi hoppas såklart på stort publikstöd.

Välkomna!

Inga träningar 1/5-2017

Måndagen 1/5 är det inga träningar eftersom Idrottens Hus är stängt.

Seger i första semifinalen

Det blev en gastkramande drabbning i den första semifinalen som avgörs i bäst av tre lagmatcher.

A-laget spelade på måndagskvällen en som vanligt extremt lång och jämn match. Denna gången uppe i Söderhamn som i sin kvartsfinal besegrar Warta med 2-0 i matcher.

Det började riktigt illa denna gången då både Mehdi och Simon verkade tagna av stundens allvar föll med 0-3 mot Hampus Nordberg respektive Simon Berglund. Mehdi ledde 10-6 i första set men tappade det och kom aldrig riktigt in i matchen igen och Simon var helt enkelt inte att känna igen.

Så 0- 2 innan vi knappt hunnit börja och det var tunga steg som klev in i omklädningsrummet i Söderhamns idrottshall. Efter några väl valda ord till varandra så var det med bestämda steg spelarna och coacherna Arvid och Yao kom ut för att vända matchen.

Det började med att Simon fått nytt liv och besegrat Hampus som tidigare i slutspelet varit obesegrad. Efter det föll tyvärr Michal mot Viktor Brodd med samma siffror som Simon segrat med, 3-1.

Och det var nu dramat började. Michal lyckades göra processen kort med Simon vilket gjorde ställning till 2-3 och all press låg på Mehdi att få fram 3-3! Hans match stod hela tiden och vägde och ställningen var 1-2 i set när Michal avgjorde sin. Brodd spelade sp stabilt och bra som man blivit van vid att se medan Mehdi växlade i sitt spel lite mer. Plötsligt hade Brodd skaffat sig 3 matchbollar vid 10-7 innan Mehdi gör några fantastiska bollar och plockar 5 raka poäng!

I skiljet följs spelarna åt väl och det är först i slutet Brodd drar ifrån och återigen skaffar sig 2 matchbollar. Men mehdi räddar återigen matchen, denna gången vi några fina servar. Några poäng senare står han med nävarna sträckta i luften som segrare!

3-3 i lagmatchen och setsuddendeath väntade. Simon mötte då Hampus och Mehdi fick efter segern förtroendet och skulle möta Simon Berglund. Ett förtroende som verkade gå i kras då Simon tog ledningen med 5-1 och 8-4 innan Mehdi tog 4 raka fram till 8-8. Närmre än så kom han tyvärr aldrig utan det blev förlust i setet. Tur då att Simon sparat det bästa till sist och vann komfortabelt på sitt bord.

Detta innebar ny omgång då Simon denna gång fick äran att besegra Viktor Brodd efter att återigen startat lysande och kunnat defilera in med matchserien.

På andra bordet var det också ännu en gång Simon för SUIF men Michal för oss! Denna förändring gjorde hela skillnaden och Michal dominerade setet från start till slut!

En segerdans i omklädningsrummet senare så satt alla spelarna i minibussen igen för att trotsa snöovädret tillbaka till Stockholm.

Nästa match är hemma på torsdag 18.30. Missa inte detta!

Allerum sporthall 22/4-17

I lördags (22/4) hölls en nätverkstävling i Allerums Sporthall. Ett samarrangemang mellan BTK Rekord och Allerums GIF. Tävlingsledare var Lena Malmsten i nära samarbete med Eskil Tyrberg. Bengt Levin gjorde en del förarbete också. Nedan lite bilder från lördagens tävling.

Bild 5, rad 3, bild till vänster: Rekords Johan Hedlund
Bild 6, rad 3, bild till höger: Isac Bengtsson, Noah Lundgren och Tristan Cronqvist.
Bild 8, rad 4, bild till höger: Rekords Oliver Guldstrand längst till höger.


TACK

Ett stort och hjärtligt TACK

vill rikta till alla som bidragit stort som smått under insamlingen efter Bengts inbrott!

Ni har verkligen hjälpt till för att lindra den ekonomiska smällen klubben fick!

Idrottsrabatten

Nu är det dags för en ny försäljningsrunda av det fantastiska Idrottsrabatten!

För att se alla erbjudande och få bevisat för sig själv att det är omöjligt att inte få tillbaka den 100-lappen som det kostar att köpa så kan man klicka in sig här!

Beställ ett eller flera direkt från kansliet på btk.rekord@telia.com alternativt 0704-824145!

Idrottens Bingo erbjudande!

Vi har under lång tid haft ett fint samarbete med Idrottens Bingo på Södergatan i Helsingborg. Nu kommer det dock ett exceptionellt erbjudande!

På Idrottens Bingos stora Föreningskväll fredagen den 28 april har vi fått kuponger att dela ut där man mot inlösandet av det får ett bingospel och popcorn (värde 60kr) utan förpliktelser. DESSUTOM får klubben 50 kr för varje inlöst kupong!

Kvällen varar från 17-24 och man kan när som helst komma dit och lämna in kupongen och spela sitt spel!

Kontakta Bengan på kansliet via btk.rekord@telia.com eller 0704-824145 för att få en kupong!

Stöd föreningslivet och prova på bingo den 28/4!

Funktionärshjälp till Veteran EM

Den 26 juni till den 1 juli arrangerar vi som bekant Veteran EM.

Under den perioden behöver vi mycket folk som är beredda att hjälpa klubben för att arrangemanget ska gå att genomföra och för att inte ett fåtal personer ska dra ett övermäktigt lass. Vi behöver alltså så många som möjligt att ställa upp och vara med som funktionärer/volontärer under mästerskapet.

På torsdagen och fredagen behöver vi många domare och det är inga krav på domarutbildning utan brukar du vara domare på våra vanliga tävlingar som Rekordspelen och Lilla Rekordcupen så är du kvalificerad nog för uppdraget!

Samtliga dagar behöver vi personer som kan stå i cafeterian och göra allt vad som krävs där, göra kaffe, förbereda smörgåsar och ta betalt etc. Dessutom kommer vi även sälja VEM-prylar och annat.

Om du är duktig på språk så det ackrediteringen/infodisken en perfekt position då det kommer spelare från hela Europa och vi vill ju att man ska trivas så bra som möjligt och få bästa möjliga servicen under tävlingen.

Till sist vill vi bara säga att det kommer vara ett minne för livet att vara med i ett arrangemang av den här digniteten och ju fler vi är ju roligare blir det för alla inblandade! Så se nu till att anmäla er till Btk.Rekord@telia.com och är något osäkert så fråga vad som kan passa just dig bäst under veckan!