Framgångsrik tävlingshelg

Under helgen spelades det både Regions top-12 och Blomstebergs Cup i Eslövs!

I båda tävlingarna fick vi framgångar och vi börjar med lördagens spel.

I Eslöv så spelade Tristan, Oliver P, Anders Nilsson och Martin. Tristan och Oliver spelade i P13 och gick båda vidare från gruppen. Sen tog det stopp för Tristan medan Oliver tog sig till semifinal är hann föll med 1-3. Martin och pappa Anders ställde upp i HS5 utan framgång. Bättre gick det istället för Martin i P15 där han i en klass med 5 deltagare slutade 2a!

<—-Prisutdelning i P13

I Karlskrona var Sofia, Matthias och Jakob för att spela regions top 12! Sofias klass F 15 hann spela färdigt under lördagen då de bara var 7 deltagare. Sofia spelade bra hela dagen och slutade med en matchkvot på 5-1 vilket ledde hela vägen till segern efter att ha vunnit sista matchen mot danska Ann-Christine Christensen som dittills varit obesegrad!

Matthias och Jakob spelade också mycket bra under lördagen där Matthias blev obesegrad och skaffade sig ett bra utgångsläge inför söndagens sista 5 matcher. Jakob förlorade en av sina 6 matcher och hade fortfarande goda chanser till en topplacering efter lördagens spel!

Söndagen började bra för båda 2 och de vann sina inledande 3 matcher innan lunchpausen. Efter maten skulle slutplaceringarna avgöras där båda två hade avgörande matcher kvar att spela. Matthias mötte Hannes Lidén Isaksson från Tomelilla med bara en förlust i bagaget inför mötet. Mötet slutade med en 3-0 seger för Matthias även om det mycket väl kunde blivit jämnare!

Till den sista matchen var det redan klart att det blev en ren final mot Hugo Setterlund från Sjöbo om förstaplatsen. Matthias fortsatte spela lika bra som tidigare under helgen och vann också denna matchen med 3-0 och stod som värdig segrare i klassen!

Jakob mötte Falkenbergs Bruno Nettarp och det blev en riktig nagelbitare! Obesegrade Bruno vände 0-1 till 2-1 i set och hade greppet om det fjärde setet. Då vände Jakob och tog ledningen i det avgörande. En ledning som krympte och försvann och till slut så var det Bruno som drog det längsta strået. På bordet bredvid vann också Albin Wånggren från Lyckeby vilket gjorde att Jacobs segerchanser var borta. Det blev istället en match mot Diego Orantes som skulle avgöra vem som blev trea i turneringen.

I den matchen så dominerade Jakob hela tiden även om det var onödigt jämnt i det andra setet. 3-0 till Jakob som fick ställa sig på pallen och bli reserv till riksfinalen i december!

I Eslöv fortsatte våra söndagsframgångar!

Martin spelade i P14 och efter att ha vunnit gruppen var han framme i semifinal. Där vann han med 3-0 och av bara farten så vann han också finalen med 3-0!

I P12 så ställde Emilio, Oliver P och Oliver G upp och det började bra för samtliga då de vann sina respektive grupper!

Oliver G föll sedan i kvartsfinalen, Oliver P och Emilio möttes i semifinal där Emilio vann med 3-1 och var framme i final. Där började det tufft och han hamnade i ett 0-2 underläge. Men efter en stark vändning där de sista 3 seten slutade med 12-10, 12-10 och 13-11 stod Emilio som segrare i klassen!