Filip tog två segrar i Karsltad!

Filip Karlsson hade stor lycka med sig när han som ensam Rekordare deltog vid Stiga Ungdoms/Veteranpoolen i Karlstad.
Han vann två klasser! Efter poolspel med idel segrar i HJ20 mötte Filip så Svanesunds Jimmy Jansson i semifinalen, seger 12-10 i avgörande set. I finalen väntade Filips namne nämligen Filip Karlsson från Stratos och “vår Filip” segrade med 11-7 i avgörande set.
Det blev även seger i H2. I finalen besegrade Filip Oskar Haeger från Stratos, 3-0 i set.
Sedan blev det tredjeplats i HE och HJ17. I båda klasserna semifinalförlust mot blivande segrarna nämligen Carlstads Isak Eliasson (HE) och Dalens Teodor Ljungqvist (HJ17). Grattis!

Vårens rapport från pensionärerna

– Pensionärerna mötte ett revanschsuget Malmö på bortabord. Trots saknad av flera starka kort lyckades Helsingborg vinna med 5-3 efter en mycket spännande tillställning. Segern innebär att såväl Malmö som Falkenberg fått se sig besegrade vid de senaste mötena och till hösten väntar nya duster! Den nya bekantskapen – Varberg – har också besegrats, och till hösten blir det också match mot dem igen.

-Årets klubbmästerskap har även avhållits och 22 spelare kom till start. Efter inledande poolspel blev det ett spännande slutspel . Regerande mästaren Sven-Inge Jönsson försvarade sin titel och besegrade Georg Holmqvist med 3-2 i finalen efter en spännande och välspelad match. Finalisterna pressades hårt i semifinalerna då Sven-Inge besegrade Kjell Hansson med 3 – 2 och Georg slog Bo Andersson med 3 – 2.
Flera nya spelare passade på att göra tävlingsdebut på mästerskapet och skaffade sig nyttig erfarenhet inför framtiden. Tävlingen bjöd på många bra matcher och vi ser redan nu fram emot 2016- års mästerskap med spänning.

/Med vänlig hälsning
Sven Levin

Råå utslagna

Det blev återigen förlust mot Skurup i åttondelsfinalen och därmed är Råå utslaget ur slutspelet och säsongen är över. Slutresultatet skrevs till 5-3 och det var återigen Sun som vann sina matcher och där Alice och Sofia var närmre i sina matcher hemma i Helsingborg än i mötet under gårdagskvällen.

Förlust för Råå

Det blev förlust för Råå på måndagskvällen. I en match där Sun Jie vann sina matcher medan Alice och Sofia kammade noll föll tjejerna med 3-5. Alice och Sofia hängde båda två med danska Mie Skov men föll med 1-3. Samma siffror blev det för Sofia mot Caroline Tanska men kinesiska Ziqi Li vann med 3-0 mot båda.

Nu laddas det om för redan imorgon onsdag spelas nästa åttondelsfinal nere i Skurup. En match som kan följas via Svenskbordtennis hemsida

Här kan ni också läsa HD:s artikel efter kampen: Råå i brygga i åttondelen

Hemmamatch ikväll för Råå i åttondelsfinalen

Ikväll är det skånederby mellan Råå och Skurup i en åttondelsserie i bäst av tre, där första matchen spelas här i Helsingborg! Åttondelsfinalspelet är nytt för i år i damernas Pingisliga där de bästa lagen i Pingisliga B och de nedre lagen i Pingisliga A möts. Råå som precis knep andraplatsen i Pingisliga B möter laget som blev sjua i Pingisliga A, Skurup. Ni är varmt välkomna till matchen som börjar 18.30 i Idrottens Hus.

Kom och stötta Råå!

Här finner ni HD:s artikel inför matchen: Råå i Skånederby när SM-slutspelet inleds!

Seriesuccé i helgen!

Under helgen så spelade både Rekord B och Råå de avslutande matcherna som skulle avgöra säsongsödet! Rekord B spelade hemma på lördagen och Råå spelade både under lördagen och söndagen.

Råå började inget vidare och föll på lördagen mot det bästa laget i Pingisliga B, BooSpåret. Slutresultatet blev 3-6 där bara Sun tog sina singelmatcher där inte någon av delmatcherna var direkt jämn. När då Juno vann mot Carlstad kändes den viktiga andraplatsen långt borta…

Ojämnt och långt borta var även Lund B mot Rekord B där hemmalaget vann med 8-1 sen Filip förlorat mot Gustav Fahlén. Den matchen var mest en transportsträcka som fortsatte via Torino mot eftermiddagsmatchen där Eslöv AI C väntade. Eslövs lag låg 1 poäng bakom Rekordlaget så en poäng skulle innebära serieseger.

Den på förhand jämna matchen inledde också hårt då Pontus som ledde med 2-0 helt plötsligt tappade till 2-2. Och Filip som mötte Eslövs 1a ledde 2-0 och tappade till 2-1. Pontus lyckades höja sig inför skiljesetet och vann det komfortabelt, samtidigt som Filip slet hem det fjärde setet med 11-9 och gav oss en perfekt start och nerförsbacke mot seriesegern. Arvid gick in och gjorde processen kort med sina motståndare under samma tid som Robin förlorade mot Truls Möregårdh och ställningen var 4-1. Sedan vann lagen varsin stenhård match med 2 bollar i avgörande set, Pontus mot Truls slutade 11-9 och Robin föll mot Filip Wirström med 12-14. Sista matchen innan dubblarna slutade med seger för Eslövs Melker Nilsson mot Filip och ställningen var 5-3 och fortsatt fördel Rekord!

Pontus och Arvid vann sin enkelt medan Robin och dubbelspecialisten Timmie som hoppade in åkte på en 1-3 förlust och 6-4 innebar att en seger till skulle räcka! Arvid mötte då Truls och Pontus mötte Eslövs Pontus Frithiof. Helt klart en bra chans på seger i båda matcherna och seriesegern låg klart och synligt framför spelarna. Arvid började bra och vann det första setet enkelt innan det andra tappades efter ganska mycket slarv. Pontus hade gjort tvärtom och förlorat första setet och vunnit det andra och det såg fortfarande bra ut! När rekordarna sedan kunde vinna de efterföljande 2 seten så var både lagmatchen och serien avgjord till Rekord Bs favör! En lagmatch där Filips inledande seger och Pontus och Arvids stabila insatser ledde till segern! Under hela serien så har dock Timmie och Robin varit väldigt viktiga och vunnit matcher i rätt lägen!

Nu väntar ett kval för att man ska ta steget upp i division 1!

Slutspelsklara

Damerna stod idag uppställda för att försöka göra sitt för att ta sig till andraplatsen även om Juno hade förarsätet. Idag ställdes tjejerna mot Ås IF.  Som så många gånger tidigare vann Sun sina singlar relativt enkelt och hade då tagit 3 delsegrar. Tillsammans med Alice har de även varit ett av seriens bästa par och även idag blev det en seger! Ställningen var då 4-4 och Alice och Sofia var de som hade chansen att avgöra till Råås fördel! Alice lyckades inte heller i sin tredje match för dagen vinna samtidigt som Sofia mötte sin finska landslagskamrat Anna Kirichenko. Efter varsitt 11-9 set så dominerade Sofia matchen och tog hem den med 3-1 och skrev lagmatchs resultatet till 5-5!

När då Kättismåla överraskande vann mot Juno med hela 6-1 så stod det klart att Råå tog andra platsen före både Kättismåla och Juno som alla 3 stod på 9 poäng men där Råå hade bäst matchkvot! Därmed är laget klara för åttondelsfinal senare i vår!

 

 

Rekord B seriesegrare 2015!

Det blev serieseger för BTK Rekord B i Division 2 SSS! Grabbarna vann med klara 8-1 mot Lund på morgonen och sedan i i seriefinalen mot Eslöv med 8-4! Noterbart är även att Arvid Sunesson gick igenom obesegrad med imponerande kvoten 28-0! Nu väntar kvalspel till division 1 för att avgöra ödet för laget. Men oavsett resultat där, ett stort GRATTIS!

Spelarnas statistik 2014-2015:
28-0 Arvid Sunesson
23-4 Pontus Rööse
9-7 Robin Pettersson
9-12 Timmie Wallin
7-15 Filip Karlsson
17-5 Dubbel

btkrekord-b-14-15
Arvid Sunesson, Filip Karlsson, Timmie Wallin, Pontus Rööse, Robin Pettersson och Stefan Wallin

Ta chansen att se Rekord B på hemmaplan!

Imorgon är det sista avgörande seriesammandraget i division 2 SSS och det spelas i Helsingborg. Klockan 10 spelar man mot IFK Lund 2 och senare vid 14 så möter man Eslöv. Det är i den matchen hela serien ska avgöras, just nu är vi 1 poäng före Eslöv på förstaplatsen i tabellen. I laget spelar Arvid, Rööse, Robin, Timmie och Filip!

Seger för A-laget!

A-laget tog igår borta mot Tibble en förväntad seger. Slutresultatet blev hela 4-0 och det mest glädje var att Kenta kunda ta sin första seger i ligan och att Simon fick revansch mot Daniel Schaffer från höstmötet hemma. Mindre kul var att Andreas redan på förmiddagen fick känningar av sin axelskada som under stora delar av säsongen varit mycket bättre än tidigare. Därför är det bra med en lite lugnare period och vi ser fram emot nästa viktiga match borta mot Falkenberg !

 

Råå dam div 2 14-15

På söndagen spelades så de sista matcherna i Divisin 2 damer södra, där obesegrade Våxtorp tog hem seriesegern. Vårt unga Råå-lag har haft en säsong med riktigt svårt motstånd. För Emma, Amanda och Madicken (IFK Lund) blev det många tuffa förluster, men att spela i ett serielag var en ny erfarenhet att bygga vidare på inför nästa säsong. Dorentina med lite mer erfarenhet i bagaget stärkte sitt spel och sin kvot ordentligt efter juluppehållet vilket var roligt att se. Sofia, som kom med i laget i slutet av säsongen efter en lång skadeperiod, lyfte laget med sin rutin och peppade tjejerna under och mellan matcherna. Det har varit roligt att se hur en allt starkare laganda har vuxit fram under vintern och det blir spännande att se laget utvecklas vidare under nästa säsong.
/Patrik

damerdiv2-14-15